Logo streekbladzoetermeer.nl


Rayan en Nicky kampioenen ‘Smaal Karate Cup’

Zondag 3 september jl. vond in Apeldoorn de 1e Small Smaal Cup Kumite plaats. Met ruim 230 deelnemers van 23 clubs, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland en georganiseerd door karateclub Rene Smaal Karate.

Zoetermeer/Apeldoorn - De Zoetermeerse karateka’s Rayan Laghmich en Nicky Gerritsen van de Karate Academy Unity99 te Rotterdam, wisten afgelopen zondag het nieuwe karateseizoen met GOUD in te luiden!

De eerste editie van de Small Smaal Cup was in eerste instantie opgezet als een relatief klein toernooi in het kader van wedstrijd ervaring cq ritme opdoen. Echter weerhield dit menig topkarateka en Nederlandse selectieleden er niet van om hieraan deel te nemen en gretig te strijden voor het eremetaal. Deelnemers werden enkel ingedeeld op leeftijd en geslacht, ongeacht gewicht. Dit zorgde ervoor dat het toernooi uiteindelijk uitgroeide tot een serieuze competitie.

Rayan Laghmich en Nicky Gerritsen hebben zich goed voorbereid op de start van het nieuwe seizoen.
Zelfs tijdens de zomerstop waren zij met regelmaat te vinden in de Rotterdamse dojo.
Beide hebben tevens deelgenomen aan een tweedaagse trainingskamp welke georganiseerd werd door Unity99 o.l.v. Jordan Thomas (wereldkampioen karate) en Patrick van Daalen (dojo eigenaar).
Vol enthousiasme en goede moed draaide Rayan en Nicky hun partijen en wisten deze ook stuk voor stuk met winst naar zich toe te trekken!
Beide werden kampioen in hun poule en namen vol trots het goud mee naar huis.
Een uitstekend begin van het nieuwe karateseizoen!

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox