Logo streekbladzoetermeer.nl


Ferry grossiert in prijzen
Ferry grossiert in prijzen

"Ferry is op en top sportman"

Hij grossierde al in prijzen in de jeugd. Sinds kort speelt hij zijn wedstrijden bij de senioren. Ook daar geeft hij (al!) zijn visitekaartje af. Ferry Wortman (18), doet aan karate bij Sportclub Sushiho. Een kennismaking met deze jonge top speler, die vreemd genoeg niet was genomineerd voor sportman van het jaar op het gala in Zoetermeer.

Zoetermeer – "Ik was 5 jaar toen ik begon met kickboksen. Naast mijn kickboks lessen waren er karatelessen. Dat vond ik er toen leuk uitzien, zodat ik vanaf mijn 9e jaar ook aan karate ben gaan doen", zo vertelt Ferry hoe hij zich aangetrokken voelde tot deze vechtsport. Ferry zit in Zoetermeer op het ID College en is bezig met zijn 1e jaar. De opleiding duurt 4 jaar. Ferry gaat verder: "vanaf mijn 14e jaar heb ik mij geheel gefocust op de karatesport. Karate is echt mijn ding. Ik train iedere dag in deze sportschool (Sportclub Sushiho, red.) en dan ben ik al gauw zo'n anderhalf á twee uur bezig.

"Hij is op en top sportman en hij laat er heel veel voor. Stappen en op vakantie gaan laat hij aan zich voorbijgaan. Hij gaat liever trainen", vult Priscilla Lambregtse, eigenaar van de sportclub en tevens begeleider van Ferry, aan.

Prijzen

'Klopt het dat je in je jeugd veel prijzen hebt gepakt? "In Lorca, Spanje, heb ik het WK gewonnen. Dat was in november 2015", gaat Ferry verder. "Ook in Lloret de Mar, Spanje, ben ik Europees kampioen geworden, dat was in maart 2014. Daarnaast ben ik 1x Belgisch – en 7 x Nederlands kampioen geworden". Priscilla: "hij is in februari 18 geworden en ook gelijk door gegaan in de senioren. Hij deed mee aan grote toernooien en haalde daar ook podiumplekken. Het is uniek om direct in de volwassenecategorie je visitekaartje af te geven, want het verschil is gewoon erg groot".

4 reacties
Meer berichten