Logo streekbladzoetermeer.nl


Lachy Doley speelt spetterend op zijn Hammond orgel. Foto: PR
Lachy Doley speelt spetterend op zijn Hammond orgel. Foto: PR

Bijzondere keyboardspeler

Zoetermeer - "The greatest living keyboard player in the world today", zo wordt Lachy Doley genoemd door niemand minder dan Glenn Hughes (Deep Purple). Deze sympathieke muzikant is afkomstig uit Australië en heeft al veel van de wereld gezien. Op 3 september komt Lachy met zijn band naar Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer.

Lachy Doley wordt wel de Jimi Hendrix van de hammondorgel genoemd. Naast Doley bestaat de band uit drummer Jackie Barnes, bassist Chris Pearson en special guest Soren Anderson, de huidige gitarist van de Glenn Hughes Band. De klanken van zijn '57 Hammond C3 en 70's Whammy Clavinet, zijn krachtige blues stem en teksten die recht uit het hart komen maken een show van Lachy Doley en zijn band onvergetelijk. De mannen hebben inmiddels op vele prestigieuze rock en blues festivals gestaan, en waren deze zomer nog te zien op Bospop.

Het optreden op 3 september begint om 20.00 uur, de deur gaat open om 19.30 uur. Toegang is 17,- (excl. servicekosten) en 21,- (avondkassa). Meer info op www. cultuurpodiumboerderij.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten