De eerste Harry Potter Escaperoom staat in Zoetermeer. Foto: PR
De eerste Harry Potter Escaperoom staat in Zoetermeer. Foto: PR

Een van de eerste tovenaars Escape Rooms van Nederland bij Dekker

Zoetermeer - De deur valt in het slot en daar sta je dan. Met je toverstaf in de hand in een kamer met een tafel met twee boekjes, een kast vol flesjes met namen als eenhoorndruppels en drakenbloed, een aantal kisten, schilderijen en vlaggetjes. Zie hier nu maar eens uit te komen zonder de boel af te breken.

 Deze kamer is de nieuwste Escaperoom die 4 augustus bij Dekker Zoetermeer open gaat. De exploitatie van de kamers vindt in nauwe samenwerking plaats met Escape World, die al jarenlang actief is in deze markt.  Tijdens de testfase mocht het Streekblad alvast een kijkje nemen in de kamer 'School of Witchcraft'. Mariska de Heer is Head of Gamemaster bij Dekker Zoetermeer en zwaait de scepter over de  vier Escape Rooms. Naast 'School of Witchcraft' is er 'The Flying Dutchman' (gebaseerd op de Vliegende Hollander) en 'Cabin in the woods'. Deze laatste kamer heeft twee identieke kamers zodat grotere groepen kunnen battelen. Mariska de Heer is erg blij dat Dekker nu 'School of Witchcraft' heeft geopend. 

Dekker Zoetermeer heeft sinds half juni de escaperooms. "Juni, juli en augustus zijn altijd rustige maanden bij Escaperooms. Het moet nog even bekend worden dat er ook bij Dekker Escaperooms zijn. Maar we verwachten dat het in het najaar een stuk drukker gaat worden", vertelt De Heer. De Escape Rooms bij Dekker zijn een franchise van Escapeworld die de kamers, die in Roemenië zijn ontwikkelt, bouwt. Het technische gedeelte van de 'School of Witchcraft' is binnen een week bij Dekker opgebouwd. Waarna er getest kon worden om de kinderziektes eruit te halen. "Zo staat er nu nog een moderne telefoon naast een oude telefoon omdat de oude telefoon nog niet werkt", licht Mariska de Heer toe. Die telefoon blijkt overigens essentieel want als we eenmaal in de kamer zijn opgesloten moeten we allerlei puzzels oplossen en dat blijkt nog niet makkelijk te zijn. Gelukkig kijkt Mariska in de controlroom op de schermen mee en schiet te hulp als we weer eens hopeloos vastlopen in toverspreuken, cijferraadsel en rijmpjes. Een race tegen de klok want de tijd tikt onverbiddelijk weg. Kracht zetten om ons een weg te banen is uit den boze want zo heeft Mariska ons verzekerd. "Veel dingen werken magnetisch, je hoeft niet veel kracht te zetten. Als het niet lukt, los dan de puzzel goed op dan gaat het vanzelf open."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden