Logo streekbladzoetermeer.nl


Plantenkwekerij Leo Ammerlaan steekt de handen uit de mouwen

Zoetermeer - Ieder jaar heeft het personeel van Plantenkwekerij Leo Ammerlaan een teambuildingsdag. Op zo'n dag worden leuke en vaak sportieve activiteiten gedaan om de werksfeer nog meer te verhogen. Dit jaar lag de insteek een tikkeltje anders. Er werd vanuit Leo Ammerlaan contact gelegd met 'Stichting de Groene ontmoeting' om te bekijken of er vrijwilligerswerk gedaan kon worden.

'Stichting de Groene Ontmoeting' werkt in het verlengde van 'Boerderij 't Geertje' in Zoeterwoude. Dit is een biologische boerderij die al sinds 1982 zo veel mogelijk werk in de kringloop van de natuur om duurzame voeding te produceren en stad en platteland te verbinden.

Bij de Groene ontmoeting konden ze de 160 handen, die Leo Ammerlaan aanbood, goed gebruiken. Er konden namelijk stekels getrokken worden, insecten hotels gemaakt worden, naambordjes gekleid worden voor de tuin en het verdere onkruid verwijderen op de boerderij. Het personeel van Leo Ammerlaan is gelukkig niet vies van hard werken en zette hun schouders eronder. Aan het eind van de dag was het resultaat meteen goed zichtbaar.

Uiteraard was er ook ruimte voor een beetje ontspanning in de roeibootjes die achter 't Geertje klaar lagen. Ook werden er kruiden geplukt voor het maken van kruidenboter. Die smaakte goed bij de BBQ met biologisch vlees afkomstig van 't Geertje.

Na een geslaagde dag werden de handen geschut om elkaar 'tot ziens' te wensen. Samen hopen de Groene ontmoeting en Leo Ammerlaan dat er vaker hulp geboden wordt, want het is een positief doel in de omgeving.

1 reactie
Meer berichten