Maddox van Deene 2e bij het Europees Kampioenschap BMX 2017

zoetermeer - Afgelopen zondag werd in Bordeaux het Europees Kampioenschap BMX verreden. Op het prachtige plein 'Place des Quinconces' werd speciaal voor het Frans kampioenschap en dit evenement een compleet BMX stadion aangelegd. Na een Nationale titel 2 weken geleden, stond Maddox van Deene opnieuw op het erepodium.

Kosten nog moeite had de Franse BMX-bond zich gespaard om midden in het centrum van Bordeaux een prachtig tijdelijk BMX-stadion aan te leggen. Een mooie baan. Maar volgens de kenners een enorm technische baan; smal en moeilijk. Maar liefst 8 BMXers uit Zoetermeer hadden zich gekwalificeerd: Boys 8 Thijs Pronk, Boys 10 Maddox van Deene en Levi Klop, Girls 9-10 Deyora Hol, Boys 11 Sean van Eekhout, Boys 15 Mack Hoogendoorn, Girls 15-16 Bailey Hoogendoorn, Sportklasse 17-24 Brent Levinga

De concurrentie uit heel Europa was enorm sterk. Met name de Franse rijders hadden duidelijk voordeel van het feit dat zij hier al vaker hadden kunnen trainen. 2 weken gelden werd ook het Franse kampioenschap op deze BMX baan gehouden.

Thijs Pronk wist zich al 1 jaar BMX staande te houden tot de kwartfinales. Levi Klop kwam in de 8-finales een banddikte te kort. Deyora Hol, Sean van Eekhout en Mack Hoogendoorn troffen in de manches al ijzersterkte tegenstanders en kwamen niet verder. Brent Levinga trof in zijn manches 3 finalisten uit de laatste Europese wedstrijd en scoorde net niet voldoende punten om verder te kunnen. Bailey Hoogendoorn reed uitstekende manches. Uiteindelijk kwam zij tot aan de halve finale. Door een niet al te beste start zag zij geen kans zich naar een finale plaats te fietsen.

Een geweldige prestatie van Maddox van Deene

Maddox van Deene had 2 weken geleden in Assen al zijn Nationale titel geprolongeerd. Maar op de technische baan liet hij zich niet van de wijs brengen. Ijzersterke manches werden gevolgd door eveneens goede achtste en kwartfinales. Slechts in de halve finale kende hij een wat mindere race en moest genoegen nemen met plaats 3. Dit zorgde ervoor dat hij vanaf een niet al te gunstige startposities aan de finales moest beginnen. Maar zeer geconcentreerd rijdend wist hij zich vanaf de ongunstige plek vrij snel naar de 2e plek te fietsen. Een plek die hij niet meer uit handen gaf. Als de baan 20 meter langer was geweest had hij vermoedelijk ook zijn voorganger verzwolgen.

Met een zeer verdiende 2e plaats op het Europees Kampioenschap gaat Maddox over 2 weken op jacht naar het volgende eremetaal op het Wereldkampioenschap BMX in Rockhill (Amerika).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden