Logo streekbladzoetermeer.nl


Actiegroep wil dat moskee Schoolstraat wordt gesloten

De nationalistsche organisatie Voorpost heeft afgelopen woensdagavond naar eigen zeggen zo’n 1500 folders in de wijk uitgedeeld waar zich de in opspraak geraakte moskee bevindt. Het gebouw aan de Schoolstraat, wordt volgens de woordvoerder van Voorpost door de Turkse Cultuurvereniging Zoetermeer naast multicultureel centrum ook als moskee gebruikt en dat zorgt in de buurt voor de nodige overlast.

Voorpost heeft folders bij de buurtbewoners in de bussen gestopt met daarop een afbeelding van een grote moskee met daaroverheen een rood kruis. In navraag over deze actie laat Hans van Voorpost Haaglanden weten dat de organisatie tegen de islamisering is en de overlast die moskeeën met zich zouden meebrengen. Ook wijst hij op het ontbreken van toestemming voor de bouw en dat de Gemeente Zoetermeer volgens hem niets met de klachten van buurtbewoners doet. Hans heeft naar eigen zeggen positieve reacties in de buurt ontvangen tijdens het verspreiden van de folders en waargenomen dat er veel onvrede is. De organisatie ziet graag dat de gemeente overgaat tot het sluiten van het gebouw.

LHN had zich eerder hard gemaakt voor de overlast die omwonenden ondervinden. "LHN distantieert zich van deze folderactie", laat raadslid Benita van Wegen weten.

Reageer als eerste
Meer berichten