Logo streekbladzoetermeer.nl


Gemeente bij rechter

Zoetermeer - De gemeente Zoetermeer, het bedrijf Sterigenics en twee leidinggevenden van Sterigenics zijn dinsdag voor de rechtbank verschenen. Het OM had hen gedagvaard in de zaak Sterigenics uit 2009.

Door Hélène Ouwerkerk

Sterigenics had in de periode voor 2009 giftig Ethyleenoxide in de lucht geblazen. De gemeente had onvoldoende gecontroleerd. De onderzoekscommissie De Grave deed onderzoek naar de zaak. Wethouder Speel |(CDA) trad af

Dinsdag zijn door de rechtbank termijnen gesteld. De inhoudelijke behandeling is op 23 en 24 januari.

Agnes de Bruijn van het toenmalige acticomité Sterigniks is blij dat zowel de gemeente als het bedrijf nu moeten voorkomen. "Ze hebben steken laten vallen. Maar ik ben niet voor een geldboete voor de gemeente. Dat gaat niet uit de portemonnee van de burgemeester maar van de burgers en dan blijven andere zaken liggen", zegt zij. "Een excuusbrief zou wel op zijn plaats zijn. Die hebben we nooit gekregen." Overigens heeft de Bruijn niet de behoefte om het comité nieuw leven in te blazen. "Het is acht jaar geleden. We hadden toen een comité van 7 mensen en een achterban van 300. Van het comité zijn al vier overleden, ziek of vertrokken. We volgen het wel maar daar blijft het bij", aldus De Bruijn.

1 reactie
Meer berichten