Logo streekbladzoetermeer.nl


Raadslid Benita van Wegen springt in de bres voor bewoners Schoolstraat.

Alsnog vergunning nodig voor schuur Schoolstraat

Zoetermeer - De schuur die is aangebouwd aan het multiculturele centrum aan de Schoolstraat is daar zonder vergunning gebouwd. Dit laat de gemeente weten naar aanleiding van berichten op social media wat door LHN aanhangig was gemaakt.

Door Hélène Ouwerkerk

"Op het terrein is een schuur gebouwd die aanvankelijk vergunningsvrij leek maar vanwege de grootte toch een vergunning nodig had. De eigenaar heeft te goeder trouw gehandeld en is erop gewezen dat hij alsnog een vergunning moet aanvragen. In afwachting van de vergunningsaanvraag kunnen de activiteiten doorgaan. Wel is door de burgemeester aan de bewoners toegezegd dat de handhaving voor verkeers- en geluidsoverlast wordt opgevoerd", aldus een woordvoerder van de gemeente.
Raadslid Benita van Wegen is blij. "De bewoners gaan bezwaar maken tegen de vergunningsaanvraag want zij ondervinden veel hinder omdat de schuur alle faciliteiten heeft voor eten en drinken", aldus Van Wegen. "In het verleden was het pand een ontmoetingsplek voor oudere Turkse heren. Nu is het wel degelijk als moskee in gebruik. Het bestemmingsplan is ruim en laat dat toe maar dit is totaal onwenselijk en legt veel te veel druk op de woonwijk."

reageer als eerste
Meer berichten