Logo streekbladzoetermeer.nl


Overzichtsvisual van Bleizo
Overzichtsvisual van Bleizo

Groot nachtelijk transport Bleizo

Zoetermeer - Voor het toekomstige station Lansingerland-Zoetermeer worden de komende weken 31 liggers naar Lansingerland vervoerd. De 61 meter lange liggers, die de basis vormen van een nieuw viaduct over de A12, komen uit een fabriek in Koudekerk aan den Rijn en worden tijdelijk opgeslagen op het opslagterrein aan de Zoetermeerselaan. Verkeer op de N209 en Kruisweg kan tussen 18 juli en 18 augustus 2017 's nachts enige hinder hebben van de transporten.

Om het transport van de enorme liggers mogelijk te maken, zijn aanpassingen aan de kruisingen nabij het opslagterrein nodig. Zo worden borden en een lichtmast in de middenberm van de N209 bij de afrit A12 en de Kruisweg verwijderd. Hierdoor krijgen de transportmiddelen meer ruimte. Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken, gebeurt het transport van de liggers zo veel mogelijk 's nachts. Dit gebeurt in meerdere transporten tussen 18 juli en 18 augustus. Het aanpassen van de kruisingen gebeurt overdag in de week van 10 juli. Tijdens de transporten en de aanpassingen aan de kruisingen blijven de wegen open voor verkeer. Verkeersregelaars regelen het verkeer.

In het weekend van 18 tot 21 augustus worden de liggers over de A12 geplaatst. De A12 is dan tussen Zoetermeer (afslag 7) en Bleiswijk (afslag 8) in beide richtingen afgesloten van vrijdag 18 augustus 22.00 uur tot maandag 21 augustus 5.00 uur. Op www.rijkswaterstaat.nl/wegen en www.stationlansingerland-zoetermeer.nl zijn de omleidingsroutes en meer info te vinden.

Station Lansingerland-Zoetermeer gaat deel uitmaken van een grote vervoersknoop waar eind 2018 trein, RandstadRail, bus, auto en fiets samenkomen.

reageer als eerste
Meer berichten