Logo streekbladzoetermeer.nl


Bij Kentalis wordt het complex van 66 appartementen gebouwd. Foto Kees van Rongen
Bij Kentalis wordt het complex van 66 appartementen gebouwd. Foto Kees van Rongen

Kortere wachtlijst door zorgcentrum Zalkerbos

ZOETERMEER - Zoetermeer telt zeven verpleeghuizen. Er staan veel ouderen op de wachtlijst voor een woning met professionele zorg. Door het woonzorgcentrum aan het Zalkerbos wordt de wachtlijst bekort.

Door Kees van Rongen

 "In opdracht van De Goede Woning realiseren wij hier een woonzorggebouw met 66 tweekamerappartementen," meldt projectleider Sander Eggink van BAM. Het woonzorgcentrum is bestemd voor dementerende ouderen, die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Volgend jaar augustus is de oplevering van het complex.

De Goede Woning verhuurt het gebouw aan zorgorganisatie WelThuis.

"Deze nieuwe locatie is duidelijk anders van opzet dan een traditioneel verpleeghuis," zegt directeur Henk van Randwijk van WelThuis. "Er komen minder algemene ruimten en meer privéruimte. Iedere bewoner heeft straks een tweekamerappartement met eigen sanitaire voorzieningen. De 66 zorgwoningen worden verdeeld over acht woongroepen met ieder een eigen gemeenschappelijke buurtkamer."

Het woonzorggebouw komt naast het Zorg Onderwijs Centrum van Kentalis.

Aanvankelijk was het de bedoeling, dat een deel van de nieuwbouw voor cliënten van Kentalis zou zijn. Kentalis moest zich terugtrekken, waarna WelThuis besloot alle woningen te huren.

reageer als eerste
Meer berichten