Logo streekbladzoetermeer.nl


"Wij schoten als ploeg tekort"

Zoetermeer - DSO, spelend in de 2e klas, eindigde in de middenmoot na een kleurloos seizoen. Een speler die al aan het hogere niveau heeft geroken is aanvoerder Jay Weber (24). Jay speelde, onder de vorige trainer Aart Jan van Boksel, nog één seizoen 1e klas en hoopt dat DSO daar weer snel terecht komt. Jay blikt terug.

Door Nico Mos

"Het wegvallen van onze centrumspits Mike Montanus was voor ons een aderlating van jewelste. Mike is per seizoen zeker goed voor 15 goals. Dat heeft zeker meegespeeld in het mislopen van een prijs", zegt DSO-aanvoerder Jay Weber. In het dagelijkse leven werkt hij bij een detacheringsbureau en is junior account manager en heeft het prima naar zijn zin. ,,Met Mike gaat het gelukkig goed. Wij geven samen training aan de C2. Met het eerste elftal hebben we het niveau wel gehaald. We hebben goede resultaten neergezet maar ook veel onnodige punten weggegeven. Dat is een beetje het mankement van de ploeg geweest dit seizoen. Sommige wedstrijden deden we heel goed andere gaven we het (te) gemakkelijk weg. Over het hele seizoen zijn wij geen constante ploeg geweest. Wil je meedoen om de prijzen, dan moet alles kloppen."

De ploeg heeft er lang in geloofd en de doelstelling om de periodetitel te pakken was er zeker. "Maar we schoten daarin wel tekort. Als je kijkt naar de potentie van een club als DSO, met pakweg 1600 leden, hoort DSO op hoofdklassenniveau te acteren. Maar de laatste seizoenen heeft DSO kwaliteit ingeleverd. Mijn beste seizoen is mijn 1e seizoen in DSO geweest. Ik kwam terug van Alphense Boys B1 en heb daar een mooie tijd gehad, maar doorstroming naar het eerste elftal zat er toen (nog) niet in. Mijn ambitie is om hoog te voetballen en het liefst bij DSO".

reageer als eerste
Meer berichten