Logo streekbladzoetermeer.nl


De Zoetermeerse Mitchel Graauw met trainer Bregt van der Born en rechts Ruud van Hoogdalem. Foto Simone Langeveld.
De Zoetermeerse Mitchel Graauw met trainer Bregt van der Born en rechts Ruud van Hoogdalem. Foto Simone Langeveld.

Lichtgevende ballen bij Tenniscentrum Meerzicht

Zoetermeer - De lichtgevende ballen kun je buiten op de baan niet zien. Binnen is het een heel ander verhaal. Sinds dit voorjaar heeft Ruud van Hoogdalem blacklights in de tennishal aan de Voorweg. Tennissen met het ledlicht uit en de blacklights aan. Streekblad ging een kijkje nemen en liet zich verrassen door het bijzondere effect.

Door Simone Langeveld

Ruud: "Ik wilde iets bijzonders, iets anders aanbieden, hier in de hal. We hebben 3 buitenbanen en 3 binnenbanen. Op de binnenbaan is het nu mogelijk om 'Glow in the dark Tennis' te spelen. Ik heb dit een keer bij een tennisleraar gezien die het eenmalig had georganiseerd. Maar ik dacht, daar zit meer in. Nu heb ik de lampen en een discobol gekocht en kan ik de hal in een heel bijzondere ruimte om toveren." Zie je dan nog wel genoeg als alle verlichting in de hal uit is en en de gordijnen dicht zijn? Toch wel. Door de lampen lichten alle witte kledingstukken of 'neon' kleuren maar vooral de tennisballen enorm goed op. Ruud: "Tennisleraar Sander die hier lessen geeft is ook erg enthousiast. Hij ziet er zelfs een speciale trainingsmogelijkheid in. Doordat je een extra focus op de bal krijgt door de donkere omgeving en de oplichtende ballen." Inderdaad is het effect erg leuk en kun je ook de lijnen nog zien. Tijdens woensdagmiddag les van Sander - de laatste voor de vakantie – mocht het klasje leerlingen een half uurtje met fluoriserende hesjes aan 'Glow in the Dark' – tennis spelen. Naast dit nieuwtje is er bij het tenniscentrum het hele jaar door van alles te doen. Ruud: "In de wintermaanden trainen talentvolle jonge tennissers en tennisters uit de regio. Daarnaast hebben we G-tennis en ook rolstoeltennis. Ik wil graag dat er voor iedereen iets te doen is. Van jong tot oud en met of zonder beperking," aldus Ruud die drie jaar geleden een aardwarmte pomp liet aanleggen en ledverlichting kocht.

Ruud is al de derde generatie Van Hoogdalem die dit tenniscentrum (sinds 1975) runt. "We hebben op dit moment een grote vraag naar tennislessen."

Daarnaast is er de hele week van 9-12 uur 50-plus tennis. Gezellig en sportief worden onderling wedstrijden gespeeld. Op zaterdagochtend is er van 9 tot 11 les voor en met de G – tennissers.

Ruud: "Afgelopen weekend hebben we met acht deelnemers van de 24 G-tennissers die op zaterdag-ochtend altijd les hebben meegedaan aan het Nederlands kampioenschap G-tennis in Assen. Dat was echt een gave en lange dag! We vertrokken om 9:00 uur uit Zoetermeer en waren om 23:00 weer thuis. Daar deden 140 deelnemers uit heel Nederland mee; een fantastisch evenement waar veel vrijwilligers hun 'tennisballetje' bijdroegen."

Op dezelfde woensdagmiddag krijgt de Zoetermeerse Mitchel Graauw training op een van de buitenbanen. Hij staat op nummer 6 in de top tien van de beste rolstoeltennissers in Nederland! Ook hij wil wel eens een glow in the dark balletje slaan!

Deze zomer 'Glow in the dark Tennis' met vrij spelen voor iedereen. Wat heb je nodig? Oplichtende kleding (wit, neon, fluoriserend) voor de leukste effecten.

Alleen op afspraak en 1 dag van te voren reserveren. 079 - 3517059.

Zie ook: www.tenniscentrummeerzicht.nl

reageer als eerste
Meer berichten