Logo streekbladzoetermeer.nl


Tien watertaps in het groen en op de speelplaats

Zoetermeer krijgt tien watertaps op grotere speelplekken en groene gebieden in de stad. De gemeente voert hiermee een motie van de gemeenteraad uit.

Zoetermeer - De gemeente heeft voor de watertaps een deal gesloten met waterbedrijf Dunea, dat ook in Zoetermeer is gevestigd. De gemeenteraad die hiervoor een eigen budget heeft betaalt de kranen. Dunea plaatst de kranen, zorgt tien jaar lang voor onderhoud en rekent geen kosten voor het geleverde drinkwater. De kranen kosten de raad een paar duizend euro per tap.

Wethouder Paalvast is blij met het initiatief. Hij opende onlangs één van de tien kranen bij de skatebaan in het Vernèdepark. "We willen graag dat mensen naar buiten gaan in de groengebieden en dat kinderen gaan buiten spelen. Het feit dat je lekker fris water kan drinken, draagt ertoe bij dat mensen gaan sporten en wandelen", aldus wethouder Robin Paalvast (duurzaam en groen). Ook vanuit duurzaamheid zijn de watertaps volgens Paalvast erg belangrijk. "Het is beter om je flesje bij de tap te vullen dan elke keer een nieuw plastic flesje aan te schaffen", zegt hij.

De locaties voor de watertaps zijn door bewoners en de gemeente aangedragen. Er komen onder andere taps bij het Westerpark, de Benthuizersplas en het Wilhelminpark. Wim Drossaert, directeur Dunea: "Als je actief bezig bent, is het belangrijk om voldoende water te drinken."

reageer als eerste
Meer berichten