Logo streekbladzoetermeer.nl


Veel belangstelling voor de expositie 5x5 Small Art
Veel belangstelling voor de expositie 5x5 Small Art (Foto: )

Kunstwerken kijken van 5 bij 5 centimeter

Zoetermeer- Stel je voor, je kunstwerk mag maar maximaal 5 bij 5 centimeter zijn. Toch slagen heel veel kunstenaars om die uitdaging om te zetten in hele fraaie kunstwerkjes. Het resultaat is te zien in de nieuwe 5X5 Small Art-tentoonstelling van Terratorium. Deze tentoonstelling werd afgelopen zondag onder grote belangstelling geopend.

Maar liefst 175 kunstenaars uit heel Nederland exposeren ieder maximaal 5 werken van maximaal 5x5cm. Het resultaat leverde een gevarieerde mix op van thema's en materialen. Denk aan kleine portretten, natuurscenes, mini-stillevens, dieren, surrealistisch- en abstract werk. Twee- of driedimensionaal, kleurrijk of juist ingetogen en met of zonder lijst.

De werken zijn een cadeautje om te bekijken maar wellicht ook om te geven. Al het werk wordt namelijk aangeboden tegen betaalbare prijzen. Kom dus ook naar het TERRATORIUM en laat je verrassen! Het concept 5x5 SMALL ART werd bedacht en eerder uitgevoerd door PICTURA in Groningen. De Zoetermeerse kunstenaar Ellen Vermeulen bracht het concept onder de aandacht van Terra Art Projects, die het adopteerde in overleg met het kunstgenootschap. TERRA werd blij verrast door het enthousiasme van de vele kunstenaars om deel te nemen!

De expositie 5X5 SMALL ART is van 1 juli t/m 27 augustus gratis te bezoeken op woensdag t/m zondag van 13-17 uur. adres: Dorpsstraat 12, 2712 AK, Zoetermeer. toegang gratis.

reageer als eerste
Meer berichten