Logo streekbladzoetermeer.nl


De SP fractie op onderzoek in winkelcentrum Buytenwegh
De SP fractie op onderzoek in winkelcentrum Buytenwegh (Foto: )

Onveiligheidsgevoel speelt in Buytenwegh nog steeds

Zoetermeer - In de wijk Buytenwegh voelt men zich nog steeds onveilig. Dat ontdekte SP leden toen zij zaterdag een bezoek brachten aan het winkelcentrum in Buythenwegh. De SP wilde daar de stand van zaken peilen nu de gemeente en de woningcorporaties zeven jaar onderweg zijn met de uitvoering van de 'Visie Wijkontwikkeling Buytenwegh'.

Het leverde een interessant, maar niet erg opbeurend eerste beeld op. In 2010 maakte de visie melding van onveiligheidsgevoelens van de bewoners, verloedering en rotzooi op straat, slechte staat van het groen, onvrede over (speel)plekken voor jongeren en kinderen en sociaal isolement.
Op dit moment blijken gevoelens van onveiligheid nog steeds een grote rol te spelen bij veel mensen.Hoewel niet iedereen zich onveilig op straat voelt, zijn er ook mensen die zelfs overdag niet graag de straat op gaan vanwege het lastig gevallen worden door rondhangende personen. Daarbij werden met name genoemd de voetgangersen fietsersbrug over de Amerikaweg en het winkelcentrum zelf. De meeste mensen zijn niet op de hoogte van een in Buytenwegh functionerende stadsmarshall. De minderheid die dat wel is, zegt geen verbeteringen te zien op het gebied van veiligheid.

De SP Zoetermeer was tevreden met het bezoek. Oud-raadslid Jan Velner: "Het contact is essentieel om in de raad de juiste beslissingen te kunnen nemen."

reageer als eerste
Meer berichten