Logo streekbladzoetermeer.nl


De vrijwilligers van Just A Break werden afgelopen juni in het zonnetje gezet.
De vrijwilligers van Just A Break werden afgelopen juni in het zonnetje gezet.

Just A Break zoekt vrijwilligers

Het jongerencentrum 'Just A Break' is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. "Van bakkers tot huisvrouwen en brandweermannen, de vrijwilligers zijn niet over een kam te scheren", aldus vrijwilligerscoördinator Mirjam Konijn.

Zoetermeer - Jongerencentrum Just A Break bestaat nu drie jaar en zit gevestigd aan de Eerste Stationsstraat. In dit centrum kunnen jongeren tussen de 11 en 18 jaar iedere werkdag tussen twee en vijf uur 's middags zijn. Ze kunnen hier hun huiswerk maken of gewoon ontspannen. De vrijwilligers van Just A Break bieden gezelligheid, persoonlijke aandacht en een luisterend oor voor de kinderen. Iedere maandag en donderdag kunnen de kinderen in het jeugdcentrum ook huiswerkbegeleiding krijgen van docenten. Dit tegen een kleine vergoeding per maand.

Op dit moment zijn er twaalf vrijwilligers actief bij het centrum. Die zijn ook wel nodig, want de organisatie wil iedere middag twee vrijwilligers beschikbaar hebben op de locatie. Eigenlijk heeft Just A Break altijd nieuwe vrijwilligers nodig, iedereen kan zich hiervoor opgeven. "Nieuwe vrijwilligers betekent ook nieuwe ideeën", vertelt Mirjam Konijn. "En we leren als vrijwilligers zijnde ook weer van elkaar. Iedereen heeft met zijn of haar achtergrond een andere kijk op bepaalde situaties. Het is dus ook heel fijn dat het vrijwilligersteam bestaat uit mensen met verschillende achtergronden en inzichten." Verder benadrukt vrijwilligster Connie dat het werk heel erg wordt gewaardeerd. "Het is een verrijking om hier te zijn. Ik ben al gepensioneerd en kom altijd even uit mijn bubbel als ik hier bent. We hebben een hele jonge doelgroep dus ik omgeef mij hier met totaal andere mensen dan normaal."

Het centrum draait volledig op financiering vanuit de gemeente, fondsen en persoonlijke donateurs. Wil je iets bijdragen of iets doneren? Via de website van Just A Break kun je lezen wat de mogelijkheden zijn. Alle bijdragen, in de vorm van vrijwilligerswerk of een financiële dan wel materiële bijdrage wordt met open armen ontvangen.

reageer als eerste
Meer berichten