Logo streekbladzoetermeer.nl


De winnaars van het sportgala worden gehuldigd door Margreet van Driel. Foto: Wim IJzendoorn
De winnaars van het sportgala worden gehuldigd door Margreet van Driel. Foto: Wim IJzendoorn

Sportgala Culinair Zoetermeer succesvol

Zoetermeer – Sporttalent genoeg in Zoetermeer. Maar wie mag zich een jaar lang sportman of sportvrouw van het jaar noemen? Op deze vraag werd afgelopen vrijdag antwoord gegeven tijdens het jaarlijkse sportgala.

Zoetermeer - Oud top schaatser Hein Vergeer was bereid gevonden als gastheer op te treden. Als mocht Margreet van Driel, sinds twee maanden wethouder sport, het festijn openen. "Sport is voor iedereen en we willen ook andere doelgroepen erbij betrekken. Dat zie ik als een mooie uitdaging om daar vanaf september meer invulling aan te geven", lichtte Van Driel haar plannen toe.

Sporttalent 2016

Voor het sporttalent van het jaar 2016 waren genomineerd: handbalster Nyala Krullaars ( Gemini Zoetermeer), turnster Laura de Witt (Amsterdam Gynmastics) en Zoë Sedney (ARV Ilion). De wethouder trok de naam van Laura de Witt uit de envelop. Laura: "Ik ben apetrots en ik weet, dat ik nu op de juiste weg zit. Deze prijs zie ik als een prima ruggensteun".

Sportploeg 2016

Voor de sportploeg van het jaar 2016 waren genomineerd: Curling Club PWA, Heren Tafeltennisploeg Enjoy & Deploy, Taverzo en het G-hockeyteam van MHCZ. Curling Club PWA kon de prijs in ontvangst nemen. Een gelukkige aanvoerder: "Ons streven is uiteindelijk dat wij, Curling Club PWA, kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen. Misschien dat dit al over drie jaar gerealiseerd kan worden".

Sportvrouw 2016

Yara van Kerkhof ( shorttrack YVZ), Mirela Demirova ( ARV Ilion) en Kelly Boone ( schermclub Den Bosch) waren genomineerd als sportvrouw. Ilion-hoogspringster Mirela Demirova uit Bulgarije, sleepte de titel in de wacht. Mirela, getraind door Riny van Leeuwen bij Ilion, pakte vorig jaar zilver op de Olympische Spelen in Brazilië. Zelf kon zij niet aanwezig zijn, maar de voorzitter van Ilion, Melvin Sedney, nam de prijs graag in ontvangst.

Sportman 2016

Voor de sportman 2016 waren genomineerd: Rajko Gommers tafeltennisser Enjoy & Deply, Taverzo, atleet Solomon Bockarie ( ARV Ilion) en Freek van der Ward shorttracker YVZ. De wethouder liet iedereen niet langer in spanning en trok de naam van Freek van de Ward uit de envelop.Uiteindelijk kon de moeder van Freek van der Ward de prijs in ontvangst nemen. Freek, die zich al eerder Sportman van Zoetermeer mocht noemen, was zelf na een lange blessureperiode op trainingsstage. Hij lijkt dus weer op de weg terug.

Na afloop van het officiële gedeelte bleef het nog lang gezellig en vierden de sporters een gezellig feest tijdens het festival.

reageer als eerste
Meer berichten