Logo streekbladzoetermeer.nl


Isabelle Vugs, wethouder Zorg
Isabelle Vugs, wethouder Zorg

Strijd tegen de eenzaamheid

Door Hélène Ouwerkerk

De gemeente wil dat Zoetermeerders zich beter en gezonder gaan voelen. Om dat te bereiken is een Lokaal Gezondheidsbeleid vastgesteld. Eenzaamheid, alchoholproblematiek, overgewicht en vergrijzing zijn belangrijke speerpunten.

Zoetermeer - "Rokkeveen West vergrijst in hoog tempo. Daar moeten we wat mee want vergrijzing brengt meer problemen zoals eenzaamheid met zich mee", aldus wethouder Isabelle Vugs. "Concreet gaan we in september een campagne tegen de eenzaamheid starten."

Met het Lokaal Gezondheidsbeleid moet de gezondheid van inwoners van Zoetermeer worden bevorderd. Naast een visiedocument is er een uitvoeringsagenda gemaakt. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt met professionele partners in de stad. Volgens Vugs is participatie van inwoners heel belangrijk. "Zelfregie en zelfredzaamheid zijn belangrijk", aldus Vugs. "Gelijke kansen op gezondheid en vitaal ouder worden, dat gunnen we toch iedereen? De gemeente wil daarin helpen en werkt hierin met veel partijen samen."

Volgens de wethouder zijn er geen grote wijzigingen in het beleid. Wel ligt de focus nu op preventie en het voorkomen van gezondheidsproblemen. "Dit vraagt om een lange adem. Ik ben blij dat Gezondheidsplek nu een eigen plek is zodat we vinger aan de pols kunnen houden."

1 reactie
Meer berichten