Logo streekbladzoetermeer.nl


Eelco Lagas: "Groene karakter moet worden behouden". Foto: Ronald Stam
Eelco Lagas: "Groene karakter moet worden behouden". Foto: Ronald Stam

Woonwensen peilen bouw Boerhaavelaan

"We willen graag weten waar potentiële bewoners behoefte aan hebben. Daarom houden we aanstaande zaterdag een bijeenkomst om die woonwensen te peilen."

Zoetermeer - Aan het woord is Eelco Lagas, projectontwikkelaar van RED Company. Het bedrijf gaat in opdracht Breevast aan de Boerhaavelaan zo'n 15 woongebouwen met appartementen ontwikkelen.

De appartementen komen in het gebied aan de Boerhaavelaan naast Boerhaave Building (oude IBM-gebouw). De woontorentjes variëren in hoogte. In het bestemmingsplan is ruimte voor twee hogere torens, de rest van de gebouwen die verspreid worden over het gebied zijn lagere woongebouwen.

"Uitgangspunt is het groen", vertelt Eelco Lagas. "We willen de groene uitstraling behouden. De woongebouwen worden daarom in een parkachtige omgeving gerealiseerd. Het parkeren gebeurt in de parkeergarage die onder het nieuwe maaiveld wordt aangelegd."

De keuze voor appartementen kiest is volgens Lagas niet gek. "Er is veel behoefte aan appartementen. Enerzijds voor jonge stellen of alleenstaanden en anderzijds voor senioren die nu nog in een eengezinswoning wonen", vertelt de ontwikkelaar. Vooral deze laatste groep is in Zoetermeer ruim vertegenwoordigd want het zijn de mensen die in de jaren zeventig in groeistad Zoetermeer zijn komen wonen. Volgens Lagas is de locatie perfect want het Stadshart maar ook winkelcentrum Meerzicht en Vijverhoek zijn op loopafstand en dat geldt ook voor het OV.

"Aanstaande zaterdag houden we van 12.00 tot 14.00 een bijeenkomst in de Boerhaave Building aan de Boerhaavelaan 11. Mensen kunnen zich inschrijven maar we willen vooral hun woonwensen horen. Hoeveel parkeerplaatsen, moeten er deelauto's beschikbaar zijn en welke service wil men? Dat soort zaken. Afhankelijk van die input gaan we de plannen uitwerken."

reageer als eerste
Meer berichten