Logo streekbladzoetermeer.nl


Hélène column
Hélène column (Foto: portret Hélène Ouwerkerk)

Musical

Mensen die mij kennen, weten dat ik erg van theater hou. Musicals zijn in ons gezin wel favoriet. De laatste jaren gaan we ook veel naar andere genre's maar er is een tijd geweest dat we wel zeven keer naar Elisabeth gingen, vier keer naar Joe en vier keer naar Les Miserables. Dat we nu voor de tweede keer naar Jesus Christ Superstar in het Buytenpark gaan is dus in dat licht gezien misschien helemaal niet zo gek. Zo enthousiast waren we over deze voorstelling. Nog voor we afgelopen donderdag van de tribune af waren zei manlief al: 'Hier wil ik nog een paar keer naartoe'. Dat 'een paar keer' ging het niet worden want de Buytenparkvoorstelling staat maar twee weken en met onze drukke agenda's gaan die meerdere keren niet lukken. Maar goed, een tweede keer natuurlijk wel.

Ik vind die jaarlijkse Buytenparkvoorstellingen persoonlijk altijd erg leuk. Ik kan mij de eerste keer nog heel goed herinneren. Toen nog Greg & Baud voerde er Malpertuus op. Ik zie de diverse acteurs verkleed als dieren nog uit de bossages komen. Er werd ons een voorstelling getoond die veel indruk maakte. Het feit dat manlief spontaan zijn allereerste hooikoortsaanval kreeg vanwege de rondvliegende pollen, namen we voor lief. We vielen als een blok voor de voorstellingen in het park. Goed van niveau en in een prachtige entourage. Het is het vaste 'zomeruitje' geworden. Gewapend met veel hooikoortspillen en zakdoeken. Dat dan wel.

Toen een paar maanden geleden het er even op leek dat het nieuwe Cultuurfonds roet in het eten dreigde te gooien door in eerste instantie de subsidie te weigeren, stond de raad, wat mij betreft terecht, op zijn achterste benen. Gelukkig voor de makers maar ook voor ons als publiek deed het fonds een duit in het zakje. En toen ik donderdag zat te kijken, was ik daar blij mee. Wat zetten de acteurs van Storytellers een prachtige voorstelling Jesus Christ Superstar neer. De musical gaat bij ons de boeken in als een meer dan geslaagde voorstelling. Heeft u hem nog niet gezien? Ga dan snel want hij is nog maar tot zondag te zien.

Hélène Ouwerkerk

Reageer als eerste
Meer berichten