Logo streekbladzoetermeer.nl


Meer geld nodig voor verbouwing van het CKC

Door Hélène Ouwerkerk

De verbouwing van het CKC pakt 247.000 euro duurder uit. Afgelopen maandag ging de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering morrend akkoord met de door cultuurwethouder Robin Paalvast extra centen.

Zoetermeer - Het extra geld is nodig voor aanpassingen aan de klimaatinstallatie en afschrijving van de vloerbedekking. Hiermee was geen rekening gehouden in de begroting die eerder was ingediend.

Veel partijen waren not amused over de overschrijding van het budget. "Waarom heeft u ons niet tijdig op de hoogte gebracht dat het budget wordt overschreden", aldus Guus Liqui Lung (CDA). Yvonne Bink (Zó) noemt de gang van zaken een ernstige zaak. "De wethouder zet ons met de rug tegen de muur en zet de raad buiten spel. Ik wil de afspraak dat het hierbij dan wel blijft", aldus Bink. Ook Jan Iedema van de VVD wilde niet iedere keer opnieuw verrast worden.

"Dit is geen luxe investering", bracht wethouder Robin Paalvast naar voren. "Het is vervelend maar als we geen beslissing nemen dan kan het CKC niet verder met de verbouwing." De wethouder kon niet beloven dat er nooit meer nieuwe verrassingen komen. "Je weet gewoon nooit waar je tegenaan loopt", aldus Paalvast.

Veel partijen gaven aan het CKC een warm hart toe te dragen en begrijpen dat de klimaatinstallatie onvoldoende werkt, daarom ging de raad uiteindelijk met algemene stemmen akkoord met het raadsvoorstel.

2 reacties
Meer berichten