Peter Vergers (links) en Willem Bos in actie voor Museum De Voorde. Foto: Gerard van Warmerdam
Peter Vergers (links) en Willem Bos in actie voor Museum De Voorde. Foto: Gerard van Warmerdam Gerard van Warmerdam

Actiecomité op jacht naar handtekeningen voor museum

Actueel 516 keer gelezen

Zoetermeer - Op 21 november waren er 1266 ondersteuningsverklaringen binnen voor het referendum voor Museum de Voorde. Dat is nog lang niet genoeg om het referendum door te laten gaan. Gaat het het actiecomité lukken om de benodigde 5000 handtekeningen op te halen om Museum de Voorde te redden van sluiting? Initiatiefnemer Peter Vergers en Willem Bos trekken met hulp van het actiecomité alles uit de kast om de benodigde handtekeningen te verzamelen.

Door Hélène Ouwerkerk

“De gemeente heeft ons laten weten dat er op 21 november 1.266 ondersteuningsverklaringen zijn binnengekomen. Dus nog 3.698 te kort. Het actiecomité vindt dit een enorme tegenvaller”, zegt Peter Vergers. “Dit gaat zo niet goed. Teveel inwoners denken dat een ander wel een verklaring zal indienen. Maar dat is niet zo. We doen een laatste dringend beroep op iedereen die het museum een kans wil geven. Elke stem is nu nodig! Ga naar de website www.museumdevoorde.nl. En vul het nu in! Anders gaat het beslist mis.”

Er zijn nog zes dagen voor het actiecomité “Red het museum” om voldoende handtekeningen bij elkaar te krijgen om het museum nog een kans te geven. Op 30 november sluit definitief de mogelijkheid het verzoek voor een referendum te ondersteunen. Dan is het klaar en ligt vast of het doek voor het museum definitief valt of niet.

Het actiecomité zet in deze laatste dagen alles op alles. Over heel de stad worden flyers verspreid. Langs de wegen in Zoetermeer staan op 30 plaatsen sandwichborden. Er is ook een actie op de sociale media gestart. De ouders van de leerlingen van het Erasmuscollege hebben een brief van de schooldirectie gekregen waarin gewezen wordt op het belang van een museum voor de stad. En andere scholen zullen dit voorbeeld volgen.
Ook de ondernemers van de stad zijn benaderd. Hen is gewezen op het belang van een museum voor de woon aantrekkelijkheid. Culturele voorzieningen dragen bewezen bij aan een positief vestigingsklimaat en stimuleren de lokale economie.

“Het blijft bijzonder spannend hoe dit zal eindigen. Is er voor 6000 kinderen per jaar in Zoetermeer geen museumbezoek meer mogelijk? Gaan we nu het museum voor ruim 1,5 miljoen sluiten en in een volgende collegeperiode weer voor vele miljoenen een museum stichten. En zoveel geld van u als belastingbetaler verspillen? Laat het niet gebeuren. Laat Zoetermeer niet de enige 100.000+ stad zonder museum worden”, aldus Vergers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09