Het zwemmen voor specifieke doelgroepen is er voor jong en oud.
Het zwemmen voor specifieke doelgroepen is er voor jong en oud.

Zwemmen met extra zorg, tijd en aandacht

Actueel 1.519 keer gelezen

Zoetermeer - Vanaf deze maand is Stichting het Startblok weer begonnen met zwemmen voor specifieke doelgroepen. Naast het geven van zwemlessen van ABC aan kinderen met een bijzondere eigenschap op de woensdagmiddag, worden drie relatief nieuwe activiteiten in het zwembad De Driesprong in Zoetermeer weer in gang gezet op de vrijdagochtend. 

Namelijk; ouder-kind zwemmen, banen zwemmen en zwemactiviteiten voor mensen met een (chronische) ziekte. Dit is dan ook aangepast zwemmen met professionele begeleiding waarbij er ruimte is voor extra aandacht. Het water is voor deze doelgroep extra warm boven de dertig graden. 


Voor iedereen met een chronische aandoening of beperking kan het zijn dat je (letterlijke) drempels ervaart om te gaan zwemmen. Dit kan zijn door lichamelijke klachten, psychische klachten of je voelt je fijner in een groep met lotgenoten. De kracht van het water maakt dat mensen zich vrijer en makkelijker kunnen bewegen in het water, het vermindert pijn, werkt therapeutisch en versterkt de conditie. Stichting Het Startblok streeft ernaar het voor de zwemmers zo gemakkelijk mogelijk te maken. “Daarom werken we met kleine groepjes in een beschermde omgeving en gebruiken wij een hele rustige opbouw. Ook is De Driesprong aangepast op mensen met een beperking of aandoening. De begeleider mag ook mee zwemmen. Dit geeft een extra veilig gevoel, waardoor de drempel verlaagd wordt”, legt men uit. Het zwemmen voor specifieke doelgroepen is er voor jong en oud.

“Komende vrijdag kunt u gratis kennismaken”

De tijden op een rijtje
Elke vrijdag zal er in de ochtend ruimte zijn in het zwembad De Driesprong in Zoetermeer. Er zijn dan blokken van één uur zwemmen gepland. Van 10.00 tot 11.00 uur ouder-kind en banen zwemmen, van 11.00 tot 12.00 uur aqua-fit voor ouderen en chronisch zieken en van 12.00 tot 13.00 uur banenzwemmen en overige activiteiten.

Als je een Zoetermeer-pas hebt, kan je in 2022 gratis deelnemen aan zwemactiviteiten. Zo niet, bedraagt het €19,50 per maand. Aanmelden kan via hetstartblok.com/inschrijven. Vind jij het leuk om met mensen te werken in het water? De stichting zoekt altijd vrijwilligers! Meld je aan via info@hetstartblok.com en wie weet zien we jou straks in het water. Voor meer informatie kunt u terecht op hetstartblok.com. En voor vragen kunt u mailen naar info@hetstartblok.com of bellen naar het algemene telefoonnummer: 06- 125 02 803.

Stemmen
Stichting het Startblok doet ook mee aan de RABO Club Support. Via uw Rabo bankrekening nummer kunt u op Stichting het Startblok Stemmen. Kleine moeite, heel groot plezier.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 21 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur gisteren
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16