Logo streekbladzoetermeer.nl


Scouts samen op Dobbe eiland

Op donderdag 27 april vanaf 11.00 uur daagt de Oranjestichting Zoetermeer je uit met allerlei leuke activiteiten op het Dobbe eiland. Haal bij de scoutingtent een loopkaart en ga aan de slag. Samenwerken is waar scouting (oa) voor staat. Dat laten de vier Zoetermeerse scoutinggroepen Ashanti, Impeesa, John McCormick en Pocahontas ook op Koningsdag weer zien.

Zoetermeer - Natuurlijk kan je schminken en op het luchtkussen, maar probeer ook de mega sjoelbak, de toren van Pisa, het stokkenvangspel en vele andere uitdagende activiteiten. Wat dacht je van varen op de plas of spijkerbroek hangen. Ook worden er diverse pionier objecten gebouwd met houten palen en touw. De vier groepen organiseren regelmatig gezamenlijk activiteiten vanuit het samenwerkingsverband Scouting Zoetermeer. Een unieke samenwerking want Zoetermeer is één van de weinige gemeenten in Nederland die zo´n hechte samenwerking kent. Scouting in Zoetermeer bestaat uit land- en waterscouts. De speltaknamen zijn: bevers (5-7 jaar), welpen (7-11 jaar), scouts (11-15 jaar), explorers (15-18 jaar) en roverscouts (18-21 jaar). Scouting heeft voor mensen met een beperking de Blauwe Vogelgroepen opgericht. In Zoetermeer bestaan de vrijbuiters voor jongens en meisjes van 12 t/m 21 jaar met leer-, aandachts- en contactproblemen. De vier scoutinggroepen hebben ieder hun eigen clubgebouw. In Rokkeveen aan de Prismalaan staat clubhuis Abusua van Scouting Ashanti. Nabij Buytenpark heeft Scouting Impeesa haar groepshuis op de Achterweg. In het Van Tuyllpark aan de Van der Hagenstraat staat clubhuis De Chute van Scoutinggroep John McCormick en bij de Zoetermeerse plas aan het Lange Land staat De Tipi en een botenloods voor de boten van Scouting Pocahontas.

Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur! Ben je 21 jaar of ouder en vind je het te gek om kinderen en jongeren een uitdagend spelprogramma te bieden en toffe kampen te organiseren? Word dan vrijwilliger. Meer informatie over Scouting Zoetermeer?  www.scoutingzoetermeer.nl.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox