Nieuwe predikanten Jan en Els van der Wolf bij de Regenboog.
Nieuwe predikanten Jan en Els van der Wolf bij de Regenboog. Fred Roland Zoetermeer

‘Wij planten en begieten, God zelf zorgt voor groei’

Actueel 1.873 keer gelezen

Zoetermeer - De Protestantse Wijkgemeente Zoetermeer-Zuid (PWZZ) is een nieuwe geloofsgemeenschap, ontstaan uit de drie wijkgemeenten De Regenboog in Rokkeveen, De Oase in Meerzicht en de Pelgrimskerk in Dorp/Zoetermeer Centrum. Op zondag 15 mei zijn Jan en Els Van der Wolf – Kox bevestigd en ingezegend als predikanten van deze nieuwe gemeente. ‘Wij planten en begieten, God zelf zorgt voor groei.”

Door Robbert Roos

Als je je leven in de handen van God legt, weet je nooit precies hoe je weg zal lopen. Daar weten Jan en Els alles van. Hun leven als pastoraal medewerker, assistent predikant en predikant/voorganger bracht hen op verschillende plekken in het land. De laatste jaren waren beiden voorganger in een gemeente in Voorburg. “In oktober zagen we een advertentie voor twee predikanten in de PWZZ in Zoetermeer”, vertellen Jan en Els enthousiast. “We kenden Zoetermeer omdat Els in de jaren ’90 hier werkzaam was als assistent-dominee en daarna invaldiensten deed, en hadden een bijzondere klik met de stad. We zeiden dan ook gelijk tegen elkaar; zullen we gaan ontdekken of Zoetermeer onze volgende roeping is?” Eigenlijk was de periode waarbinnen gereageerd kon worden al voorbij, maar een telefoontje aan de voorzitter van de sollicitatiecommissie was genoeg om alsnog te kunnen solliciteren. De PWZZ had een duidelijke profielschets opgesteld waaraan de nieuwe predikanten moesten voldoen. “Er waren een aantal uitdagingen geformuleerd zoals het verder integreren van de drie gemeenten, het vormgeven van de relatie met de samenleving en zorgen dat de gemeente ook ruimte biedt voor jongere generaties.” Geen geringe uitdagingen als je beseft dat het om een groot werkgebied gaat wat de wijken Meerzicht, Rokkeveen, Driemanspolder, Palenstein en Dorp/Centrum omvat. “Het is een uitdaging die we graag met beide handen aanpakken”, vertellen Jan en Els vol passie. “In onze inzegendienst hadden we als symbolen voor ons werk een gieter en tuinhandschoenen meegenomen. Als voorgangers willen we de komende jaren verder bouwen aan deze nieuwe gemeente. Dat doen we door te planten en te begieten. God zelf zorgt voor groei en zal ons laten zien wat er verder moet gebeuren.” De komende tijd wil het echtpaar vooral gebruiken om de gemeente en de stad beter te leren kennen en relaties op te bouwen. “We willen echte geloofsgesprekken voeren van mens tot mens en hart tot  hart. We kijken samen dan ook erg uit naar de ontmoetingen en het contact.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 15 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 15 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 15 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 16 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24