Annemarie merkt dat met een zware hamer slaan nog niet zo makkelijk is. (Foto: Vanessa Emmel).
Annemarie merkt dat met een zware hamer slaan nog niet zo makkelijk is. (Foto: Vanessa Emmel). Vanessa Emmel

Lekker buiten fitnessen met een container in de hoofdrol

Actueel 612 keer gelezen

Zoetermeer - In alle stilte, vanwege de coronamaatregelen, ging afgelopen week een nieuw fenomeen van start in Zoetermeer, de Gymboxx Zoetermeer. Ondanks de low-profile opening, had onze redactie toch deze minisportschool in zeecontainer op het terrein van FC Zoetermeer gespot. Redacteur Annemarie de Vries wilde dit wel eens uitproberen.

Door Annemarie de Vries

Door de coronaperiode ontdekten veel sporters hoe fijn het is om buiten te sporten en dit zou wel eens een blijvertje kunnen zijn. “Al voor corona merkten we dat mensen graag buiten sporten,” vertelt Vanessa Emmel, samen met partner Jelle Rietveld eigenaar van Gymboxx Zoetermeer, “maar door corona is dit inderdaad in een stroomversnelling geraakt.” De Gymboxx is een oude zeecontainer, die vol uit China is gekomen en daarna overbodig is geworden. Het bedrijf Gymboxx bv bouwt ze om tot minisportscholen in de buitenlucht. Hartstikke duurzaam ook nog eens dus. De Gymboxxen gaan behalve naar hun eigen sportclubs, zoals Gymboxx Zoetermeer, ook naar bijvoorbeeld defensie en gemeentes. 

Tweede locatie
Sinds bijna drie jaar is er in Gouda een Gymboxx te vinden, tot groot plezier van de Gouwenaren. “We moesten steeds uren aan ons rooster toevoegen,” lacht Emmel. “Zelf kom ik uit Zoetermeer en veel van onze Goudse klanten komen ook speciaal uit Zoetermeer, vandaar dat we graag hier een Gymboxx wilden beginnen. Deze plek is ideaal, dit stukje van het FC Zoetermeerterrein werd eigenlijk toch niet gebruikt.”

De training
Maar genoeg gepraat, er moet gewerkt worden. De deuren van de container gaan open en wat er dan gebeurt doet een beetje denken aan een goochelaar die maar zakdoeken uit zijn hoed blijft halen, de sport-attributen blijven maar naar buiten komen. De container is zo efficiënt ingericht dat binnen no-time een heuse sportschool rondom de container is opgebouwd. Matjes, dumbells, barbells, kettlebells, slamballs, maar ook vrachtwagenbanden, alles voor een fit lichaam, vormen een parcours.

Gezellig
Ondanks de mediastilte staat er toch een leuk groepje sporters klaar, via via krijg je best een hoop mensen op de been. Instructeur Arnoud legt uit wat de bedoeling is en doet waar nodig een oefening voor. We verdelen ons in groepjes van twee en gaan aan de slag. Je doet gedurende vijf minuten drie verschillende oefeningen en daarna ga je weer door naar de volgende. De groep is gemêleerd, zowel qua leeftijd als qua fitheid, maar dat gaat allemaal prima samen. Ik zou zelfs willen zeggen, dat het echt gezellig was. Ondanks dat iedereen echt serieus aan het sporten is mag er gelachen worden.

Pittig
Door de enorme veelheid aan oefening komen er af en toe spieren aan bod, waarvan je niet wist dat je ze had. De instructeur loopt rond om je te helpen en waar nodig te corrigeren. Zie je een oefening niet zitten of heb je een blessure, dan kan hij je aan een alternatief helpen. Ook de trainingsmaatjes helpen elkaar waar nodig. Zo kan dus echt iedereen mee doen.

Geen burpees
Na een uur lang deadliften, squatten, door loopladders lopen, op vrachtwagenbanden slaan, sit-ups, pull-ups en nog veel meer, ben ik eigenlijk vooral blij om één ding: geen burpees (een vreselijke, maar effectieve fitnessoefening). Maar helaas ervaringen uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. “Nee hoor, die komt vast ook een keer aan bod,” lacht eigenaresse Vanessa Emmel. De volgende dag ben ik nog steeds blij. Ik verga niet van de spierpijn, maar voel wel dat ik spieren heb. Ik kom zeker nog eens terug.

Voor meer informatie of een proefles, zie gymboxxzoetermeer.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 17 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 17 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 17 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 18 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24