Yvette Venema, Jay Roelfsema, Marguerita la Vos, Anouchka van Haaren
Yvette Venema, Jay Roelfsema, Marguerita la Vos, Anouchka van Haaren

Pro Patria doet ervaring op tijdens WAGC

Actueel 489 keer gelezen

Baku – Afgelopen weken stonden in Baku, Azerbeidzjan, in het teken van trampolinespringen. Allereerst stond het WK op het programma, een week later gevolgd door de WAGC (World Age Groep Competition). In deze competitie komen sporters uit in verschillende leeftijdsgroepen. Dit mondiale toernooi kon ondanks alle coronamaatregelen doorgaan, wel waren er een aantal delegaties afwezig. Zo waren er bijvoorbeeld geen sporters uit Mexico en Australië. Maar het was voor de sporters fijn om weer aan een groot toernooi mee te doen.

Anouchka van Haaren en Jay Roelfsema (Omnia, en part time Pro Patria) komen beiden uit in de klasse 15-16 jaar. Op vrijdag 26 november was het voor hun de wedstrijddag.

Anouchka raakte de donderdag in de training dusdanig geblesseerd dat de keuzeoefening werd aangepast. Haar eerste oefening was nog met een lichte twijfel op sprong 1, maar sprong deze daarna keurig af. Haar tweede oefening was goed hoog en keurig uitgevoerd. Zij werd 38e wat op dit toernooi echt een hele mooie prestatie is. Thuisgekomen in Nederland bleek er toch een klein scheurtje in het bot van de elleboog te zitten en moet ze nu noodgedwongen 4 weken rust houden. 

Vroegtijdig
Jay, die wekelijks één dag in de week traint bij Pro Patria, naast zijn thuis basis Omnia Aalsmeer, was goed geconcentreerd voor zijn oefeningen. Helaas moest hij zijn eerste oefening vroegtijdig afbreken. Zijn tweede oefening met aan het begin een drievoudige salto, wist hij goed onder controle te houden, en sprong deze keurig af. Hij had echter zo’n vaart na sprong 10 dat hij deze niet meer kon landen. Ondanks zijn val kan hij terugkijken op een mooi en geslaagd toernooi.

Jureren
Naast de sporters waren er ook twee begeleiders mee van Pro Patria. Yvette Venema mocht voor het eerst jureren op het onderdeel dubbele mini trampoline (DMT). Heel erg spannend, maar ze heeft het goed gedaan. Marguerita la Vos ging voor de vierde keer mee als fysiotherapeut.

Pro Patria heeft vanaf de zijlijn genoten van alle sporters van Team NL. Ze waren een echt team die elkaar ondersteunden tijdens dit toernooi, en hebben mooie prestaties neergezet. Ze hebben weer even kunnen proeven aan een groot internationaal toernooi. Waarbij we hopen dat er nog veel zullen volgen de komende tijd. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 9 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 12 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16