Afbeelding

CDA opent meldpunt voor straatintimidatie

Actueel 300 keer gelezen

ZOETERMEER - Het CDA Zoetermeer opent een meldpunt voor straatintimidatie. Iedereen die in Zoetermeer te maken krijgt met gesis, nafluiten of oneerbare voorstellen op straat, kan zijn verhaal kwijt en melding doen. “Het CDA neemt de slachtoffers serieus”, aldus raadslid David Weekenstroo.

Deze zomer vroeg de CDA-fractie in een motie de gemeente om in Zoetermeer een laagdrempelig en onafhankelijk meldpunt straatintimidatie te openen voor straatintimidatie. “Helaas liet de gemeente half november weten dat er geen meldpunt kan komen door gebrek aan capaciteit”, vertelt Weekenstroo. “De Zoetermeerse CDA laat het daar echter niet bij zitten en opent nu zelf een meldpunt. Wij vinden aandacht voor de slachtoffers van straatintimidatie belangrijk, zeker deze week waarin er in de Orange the World campagne aandacht voor geweld tegen vrouwen wordt gevraagd. Het is essentieel om eerst zicht krijgen op hoeveel straatintimidatie er waar plaatsvindt in Zoetermeer.”
“Niet iedereen is bereid om aangifte te doen bij de politie. Doordat een slachtoffer melding kan doen in plaats van aangifte, is de drempel lager om actie te ondernemen”, denkt Weekenstroo. “Je kunt nu bij ons in ieder geval je verhaal kwijt. Wij willen laten zien dat er een organisatie is die je hoort, die naar je luistert. Straatintimidatie mag niet van de politieke radar verdwijnen.”
Mocht u uw verhaal kwijt willen dan kunt u mailen naar: straatintimidatiezoetermeer@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 11 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 14 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16