Diny van Doornewerd is blij dat het Van Harte Resto na de vakantie weer open gaat. Foto: Marcel Daniëls
Diny van Doornewerd is blij dat het Van Harte Resto na de vakantie weer open gaat. Foto: Marcel Daniëls

Van Harte Resto na vakantie open op nieuwe plek

Actueel 1.302 keer gelezen

Zoetermeer - Zoetermeerse inwoners die gewend waren om een hapje te eten bij het Resto Van Harte in het Beroepscollege aan het Van Doornenplantsoen dachten dat met de versoepelingen deze activiteit ook weer zou worden opgestart. Helaas hield de school haar poorten gesloten voor de buurtbewoners en daarmee kwam abrupt een einde aan een goede gezonde, betaalbare maaltijd en sociaal contact met buurtgenoten.

Door Marcel Daniëls

“Weliswaar worden er geen beperkingen meer aan de school opgelegd, maar wij moeten wel iedereen die komt eten scannen in verband met de vaccinatie”, aldus directeur Molendijk van het Beroepsonderwijs. En dat blijkt lastig. Maar dat is niet de belangrijkste reden waarom het dineraanbod is geschrapt.

Molendijk legt uit: “We stoppen met het aanbod aan het van Doornenplantsoen omdat we de praktijkschool in de herfstvakantie terug gaan verhuizen naar de oude locatie aan de Paltelaan. En op deze locatie gaan we het diner wel weer aanbieden. Dat is ook logisch, want de leerlingen kunnen in de praktijkschool dan ervaring opdoen en zo mogelijk doorstromen naar een baan in de horeca”.

Volgens de directeur kunnen de bewoners na de herfstvakantie dan dus gewoon weer gebruik maken van het aanbod “Want”, zo zegt hij. “Dat is maar 10 minuutjes wandelen van de ene locatie naar de andere”.

Nu blijkt dat laatste wat ál te positief, want de afstand blijkt bijna twee kilometer en dat kan mogelijk voor de huidige gebruikers te ver zijn. “Niet voor mij, want ik ben nog redelijk mobiel” aldus Diny van Dodeweerd. Zij maakt, samen met een aantal vooral oudere buurtbewoners, al jaren gebruik van het aanbod van de school. “Maar voor de mensen die slecht ter been zijn, kan de afstand zeker een rol spelen. En hoe zit het met de bereikbaarheid en de parkeergelegenheid bij de Paltelaan?” vraagt ze zich af. Ze is wel blij om te horen dat er een alternatief komt en wacht de ontwikkelingen, samen met de andere vaste deelnemers, met spanning af.

“Want het eten was altijd erg lekker en goed verzorgd. Meestal waren alle tafeltjes bezet. Iedereen, van jong tot oud was welkom en de mensen die € 8,- niet konden opbrengen konden gebruik maken van de Zoetermeer pas. Je kreeg dan een 3-gangen menu met twee wijntjes en koffie”, vertelt zij. De Zoetermeerse kijkt er dus naar uit dat er weer een Van Harte Resto is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16
Afbeelding
Fascinating Jazz met vocalist Derk de Kloet 25 mrt, 16:59
Prikkelende theatervoorstelling van Theater in de Wijk
Theater in de Wijk van start in Meerzicht 25 mrt, 16:54
Sculptuur van Tilly Wils
Sculpturen Tilly Wils in de Keukenhof 25 mrt, 16:40
Heemkundige Bas Beaard geeft uitleg over de gebrandschilderde ramen van De Spar van glazenier en kunstenaar Rien van der Pol. Foto: Kees van Rongen
Hans van de Bunte hoopt op erfgoedcentrum na waardebepaling van collectie De Voorde 23 mrt, 10:48
Gedurende de hele dag, zaterdag 23 maart, krijgen klanten 15% korting op alles van de afdeling wonen & verlichting.
Opening van vernieuwde afdeling wonen & verlichting bij Bouwhof 22 mrt, 11:59
Het werd een spannende middag met verrassende uitslagen en negen medaillewinnaars in de groepen 3 t/m 8. Foto: pr.
Damtoernooi en damspel op IKC De Vijverburgh al jaren populair 22 mrt, 11:28
De Rolstoelvierdaagse gaat op 27 mei weer van start. Foto: pr
Ook dit jaar wordt er weer gerold door Zoetermeer 22 mrt, 10:19