Margot Kraneveldt. Foto: PvdA Zoetermeer
Margot Kraneveldt. Foto: PvdA Zoetermeer M.van der Veen

Margot Kraneveldt is lijsttrekker voor PvdA

Actueel 238 keer gelezen

Zoetermeer - Margot Kraneveldt is de beoogde lijsttrekker voor de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen in Zoetermeer op 16 maart volgend jaar. Zij is vanaf 2003 actief in de politiek, eerst op landelijk niveau als Tweede Kamerlid en sinds maart 2014 als raadslid en fractievoorzitter in Zoetermeer.

“Onze onafhankelijke kandidaatstellingscommissie heeft geoordeeld dat we met Margot een prima lijsttrekker hebben. Het bestuur is het daarmee eens en zal dit ook aan de leden voorstellen. Het is mooi dat we zover zijn en nu voluit door kunnen met ons verkiezingsprogramma en de voorbereidingen van de campagne”, licht PvdA-afdelingsvoorzitter Ramie Al Moukhaibar toe.
 

Kraneveldt vindt het een grote eer dat zij opnieuw als lijsttrekker wordt voorgedragen. “Samen met mijn collega’s blijf ik mij in Zoetermeer inzetten voor een solidaire samenleving, meer betaalbare woningen en een groene en duurzame toekomst voor alle Zoetermeerders. Daarvoor is een sterke PvdA nodig. Ik vind het een prachtige uitdaging om straks met al onze vrijwilligers een mooie campagne te voeren om ervoor te zorgen dat er een krachtig progressief en sociaal geluid doorklinkt in de gemeenteraad”, aldus Kraneveldt. “In Zoetermeer staan we namelijk voor grote uitdagingen. Alle kinderen in Zoetermeer moeten verzekerd zijn van goed onderwijs en mee kunnen doen aan sport en cultuur. We moeten meer banen naar Zoetermeer halen zodat zoveel mogelijk mensen aan het werk kunnen. We willen veilige, groene en leefbare wijken waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten en waar zorg en ondersteuning goed geregeld zijn. Onze inwoners moeten binnen een redelijke tijd een betaalbare woning kunnen vinden en ook mensen met een kleinere beurs moeten hun woning kunnen verduurzamen.”

De leden van de PvdA Zoetermeer besluiten formeel in december wie er op de lijst voor de verkiezingen komen en op welke plaats. Dat gebeurt op basis van een voordracht van de kandidaatstellingscommissie. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 4 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 7 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 20 uur geleden
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 21 uur geleden
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 22 uur geleden
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 22 uur geleden
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 22 uur geleden
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16