Fatma Veldkamp (Jumbo) overhandigt de cheque aan zorgmedewerkster Lia Kooman van WelThuis De Rozentuin. Links Kai van der Maaten (Jumbo) en Maria Jäger en uiterst rechts Melanie van der Ham (Palet Welzijn). Foto Kees van Rongen
Fatma Veldkamp (Jumbo) overhandigt de cheque aan zorgmedewerkster Lia Kooman van WelThuis De Rozentuin. Links Kai van der Maaten (Jumbo) en Maria Jäger en uiterst rechts Melanie van der Ham (Palet Welzijn). Foto Kees van Rongen

Dagje uit voor bewoners WelThuis De Rozentuin

Actueel 1.185 keer gelezen

Zoetermeer  - Zes bewoners met een vorm van dementie, in de leeftijd van 85 tot 95 jaar, van WelThuis De Rozentuin in Rokkeveen deden onlangs mee aan de kleurwedstrijd van Jumbo Rokkeveen. Of ze nou wel of niet de kleurwedstrijd hebben gewonnen, is onbelangrijk. Het management van Jumbo wilde naar aanleiding van hun deelname iets doen voor de bewoners van De Rozentuin.

Door Kees van Rongen

De manager van Jumbo Rokkeveen zocht contact met de managers van de Jumbo in Oosterheem en Meerzicht. Gezamenlijk besloten de drie supermarkten de bewoners een dagje uit aan te bieden naar vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn. Maria Jäger, welzijnsassistente bij WelThuis De Rozentuin, is blij met het initiatief van de supermarkten. “We zijn Jumbo dan ook ontzettend dankbaar voor de schenking,” zegt Maria Jäger.
Niet alleen de deelnemers aan de kleurwedstrijd, maar alle bewoners van de afdeling van mensen met een zware vorm van dementie mochten mee. “De vijftien bewoners van de afdeling van De Rozentuin hebben vanwege de coronamaatregelen tijdens de coronaperiode minder contact kunnen hebben met de buitenwereld en een dagje uit zat er ook niet in.. Allemaal zijn ze rolstoel gebonden. Het betekent, dat bij de organisatie van zo’n uitstapje heel wat komt kijken,” vertelt Maria Jäger. “Alle bewoners, die nu meegaan, hebben één op één hulp nodig. Een speciale bus voor het vervoer moest worden geregeld. Ook was het noodzakelijk ervaren zorgmedewerkers de groep te laten begeleiden. Daarnaast moest met Avifauna en het Van der Valk restaurant afspraken worden gemaakt,” legt Maria Jäger uit. “Maar het is gelukt.”
Behalve de professionele verzorgers van WelThuis gingen met het uitstapje ook vrijwilligers van Palet Welzijn en WelThuis mee. De bus was voorzien van een lift, waarop de rolstoel met bewoner in de bus werd getild. De chauffeur van deze speciale bus hielp de mensen liefdevol en zorgde voor de vrolijke noot. “Ik vervoer geregeld rolstoelgebruikers in Nederland en bijvoorbeeld ook naar de wintersport. Dat doe ik altijd met heel veel plezier.”
Vorige week begon de hele operatie bij De Rozentuin aan de Naomigang. Een voor een kregen de bewoners een plekje in de bus toegewezen. De medewerkers van Jumbo Fatma Veldkamp en Kai van der Maaten kwamen de bewoners bij de bus uit zwaaien. Zij hadden behalve de cheque van 1250 euro ook nog tassen vol met fruit en ander lekkers voor onderweg meegenomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 18 apr, 10:07