Jan Slagter
Jan Slagter

Shortlist van de Vleermuis prijzen bekend

Actueel 274 keer gelezen

Zoetermeer - De organisatie van het Thrillerfestival heeft de schortlist van de Max Gouden Vleermuis, de MAX ZilverenVleermuis en de MAX Bronzen Vleermuis bekend gemaakt

Op 10 september j.l. is de longlist voor de MAX Gouden Vleermuis 2021 gepubliceerd.’De jury, bestaande uit Cees van Rhienen (voorzitter), Heleen van der Velde en Guy Doms heeft inmiddels de tweede stap gezet: het bepalen van de shortlist van genomineerden. 

De shortlist (in alfabetische volgorde). Toni Coppers, Belgische auteur, Guido Eekhaut, Belgische auteur, Nicci French, Engelse auteur, Corine Hartman, Nederlandse auteur, Loes Den Hollander, Nederlandse auteur, Arnaldur Indriðason, IJslandse auteur/

Op 10 september jl. is de longlist voor de eerste MAX Zilveren Vleermuis 2021 gepubliceerd. De jury, bestaande uit Cees van Rhienen (voorzitter), Guy Doms (coördinator), Heleen van der Velde, Karin Bisschops, Caroline Kuiper, Miriam Bakker, Anneke van Ieperen, Wendy Struyf, Moon Kager, Joop Liefaard en Kees van Duyn, heeft inmiddels de tweede stap gezet; het bepalen van de shortlist van genomineerde beste thrillers. De shortlist (in alfabetische volgorde): De Russische connectie van Gerrit Barendrecht, Drie jaar van Anders Roslund, Het rode dossier van Ronald van der Pol, Minnaar van Ilse Ruijters, The Gray Man, Onder schot van Mark Greaney, Verdwenen van Ingrid Oonincx.

Op 10 september j.l. is de longlist voor de MAX Bronzen Vleermuis 2021 gepubliceerd. De jury, bestaande uit Cees van Rhienen (voorzitter), Joke Gijse, Maryam Thomasse, Lieselotte Danneels, Marieke da Conceicao, Sabrina Verschaeve, Marcel van Delft en Ingrid Poisson heeft inmiddels de volgende stap gezet: het bepalen van de shortlist van genomineerde debuutthrillers.

De shortlist (in alfabetische volgorde). Alleen van Barbara De Smedt, De vermiste meisjes van Kyle Perry, Hou het stil van Wim Bax, Klaverblad van Floris Kleijne, Lenoir van Bas Haan, Nachtmerrie van Winchester McFly.

 De uiteindelijke winnaar zal bekend worden gemaakt tijdens het Boekenfestival op 24 oktober a.s. De prijzenworden uitgereikt door de directeur van Omroep MAX, Jan Slagter.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22