Afbeelding

Succesvol NKA kamp voor sportschool Da Graca

Actueel 338 keer gelezen

Afgelopen weekend nam shihan Antonio met 18 leerlingen deel aan het NKA het kamp. Het kamp werd dit jaar sinds lange tijd weer eens organiseert op Papendal. 

Het NKA kamp is ruim 2 jaar niet georganiseerd door corona. Veel deelnemers konden niet wachten om gezamenlijk met veel karateka’s uit verschillende delen van het land weer samen te trainen. Zo ook de grote groep leerlingen van sportschool Da Graca. De sfeer was goed, er is veel geleerd en daarnaast hebben we ook nog veel plezier gehad. 

Examen
Negen leerlingen gingen dit jaar examen doen op het NKA kamp. Alle examenkandidaten hebben de afgelopen 2 jaar hard getraind. Zelfs het covid- virus kon ze niet tegenhouden. Of het nou -10 graden was buiten of +30 graden, de examenkandidaten stonden er altijd. Kortom aan wilskracht ontbrak het niet. Hiervoor een diepe buiging. Zowel het technische examen als het kumite examen verliep goed voor alle examenkandidaten. Zondag om 16.30 was dan ook de examenuitreiking op het mooie sportcomplex van Papendal. Shihan Antonio kan met trots toekijken omdat alle examenkandidaten zijn geslaagd. Al het harde werken de afgelopen 2 jaar werd op deze dag beloond met een 100 procent score.

Anjay, Sharam, Bahram, Iraisha, Quinten en Mischa zijn geslaagd voor hun 1e kyu. Leroy en Danny zijn geslaagd voor hun shodan (zwarte band). 

Sensei
Sportschool Da Graca heeft er sinds afgelopen zondag een nieuwe sensei bij. Namelijk sensei Erwin. Ooit begonnen bij Shihan Antonio met een witte band en ook zijn zwarte band weten te behalen. Hierna is hij een eigen succesvolle dojo begonnen. De afgelopen twee jaar is hij weer teruggekomen bij sportschool Da Graca en heeft hij keihard getraind om zijn eigen niveau omhoog te krijgen. Dat is ook zeker gelukt. Na alle trainingen en het succesvol examen mag hij zichzelf met trots sensei noemen.

Na het kamp is de groep van Sportschool da Graca met z’n allen gezellig gaan eten en hebben we het kamp mooi afgesloten. “We zijn erg blij met de versoepelde maatregelen en kunnen niet wachten tot het volgende evenement. Nogmaals iedereen gefeliciteerd met het behalen van jullie examen. Never give up. Osu”, aldus Antonio die heel trots is op zijn team.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10