Afbeelding

Hans Haring-lezing over duurzame voedselketen

Actueel 249 keer gelezen

Zoetermeer - Herman Wijffels komt op maandagavond 11 oktober om 19:30 uur in de Nicolaaskerk in de Dorpsstraat een lezing geven over een meer duurzame voedselketen. Daarbij zal hij ook zijn kennis delen over de huidige politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. 

Een duurzamer voedselsysteem gaat ons daarom allemaal aan. Om uitstoot van stikstof en CO2 te verminderen wordt al snel gekeken naar de boeren. Maar ook de voedingsmiddelenindustrie, vervoerders, supermarkten, restaurants, consumenten en gemeenten kunnen bijdragen aan verduurzaming. Waar staan we nu en welke stappen kunnen we in Zoetermeer nemen om te komen tot een duurzamer voedselsysteem? Herman Wijffels is een boerenzoon en was hij directeur van de Rabobank, voorzitter van de SER, werkte hij bij de Wereldbank in Washington, was hij informateur voor het kabinet Balkenende IV en hoogleraar Duurzaamheid in Utrecht. Nu wil hij graag zijn kennis en visie delen met iedereen die daarin is geïnteresseerd.
Stichting DuurSamen Zoetermeer organiseert jaarlijks de Hans Haring-lezing, waarin duurzaamheid centraal staat. Deze keer gaat het om duurzame, gezonde voeding.
De lezing wordt gehouden in de Nicolaaskerk, Dorpsstraat 24, 2712 AL, Zoetermeer op maandag 11 oktober en begint om 19:30 uur. Vanwege de coronacrisis verzoekt DuurSamen geïnteresseerden zich aan te melden door het sturen van een mail aan info@duursamenzoetermeer.nl. Op basis daarvan weet de organisatie hoeveel mensen er komen, wie de lezing via livestream willen volgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 23 uur geleden 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1