Voor het eerst dit jaar: De Geuzenspelen.
Voor het eerst dit jaar: De Geuzenspelen.

Honderden deelnemers tijdens Geuzendag

Actueel 278 keer gelezen

Zoetermeer - Wethouder I. ter Laak gaf afgelopen zondag om 09.00 uur het startschot voor de 9e editie van de Geuzendag Zoetermeer. Het slotevenement van de Nationale sportweek kwam hierna snel op gang. Omdat er tijdens het evenement geen rekening meer gehouden hoefde te worden met de anderhalve meter maatregel was de sfeer gezellig en ontspannen. Honderden deelnemers deden mee met één van de vele sportieve (spel)activiteiten.
Nieuw dit jaar waren de Geuzenspelen, een onderdeel dat georganiseerd werd door Scouting Pocahontas. Evenals voorgaande jaren werden er TVZ ‘77 en Road Runners Zoetermeer diverse Geuzenfiets- en wandeltochten aangeboden. Al vroeg in de morgen stonden wandelaars en fietsers aan de start voor het afleggen van één van de vele mooie parkoersen. Niet alleen de spectaculaire fietsonderdelen, zoals de cylclocross- de MTB, maar ook de vaste fiets- en wandelafstanden werden door honderden deelnemers afgelegd. De GeuzenInstawalk werd deze editie nieuw leven ingeblazen. De rode draad tijdens de wandeling was: “fotografeer oud Soetermeer en nieuw Zoetermeer….”. Een deskundige jury zal binnenkort de winnende foto’s bekend maken.
Zet de volgende editie van de Geuzendag Zoetermeer alvast in de agenda: 25 september 2022. Dan uiteraard ook weer met de Geuzenloop Zoetermeer!

Wethouder Ter Laak geeft startsein voor de Geuzendag.
Kano varen achter de Dorpsstraat.
Veel fietsers melden zich aan.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 19 uur geleden
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer gisteren
Straatartiesten in het Stadshart tijdens Koningsdag.
Vier Koningsnacht én Koningsdag in Stadshart Zoetermeer 16 apr, 11:00
Het team van Da Graca
Succesvolle 'The Day of the Youth and the Beginners' 16 apr, 10:31
Een klein deel van de meer dan honderdvijftig salamanders uit de vijver in de woonwijk Buytenwegh. Ze zijn op een aantal plaatsen waar al salamanders leven weer losgelaten. Foto: Arno van Berge Henegouwen
Natuur onder de loep 13 apr, 11:44 8
Afbeelding
Onafhankelijk vergelijken, overstappen en besparen: Internetvergelijk.nl en Verzekeringvergelijk.nl 12 apr, 09:34
Afbeelding
Facilitair Medewerker bij Event- en Partycentrum het Witte Paard 11 apr, 17:06
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius tijdens het veiligheidsoverleg. Foto: Archief/Fred Ronald
Rijk geeft geld voor aanpak jeugdcriminaliteit 10 apr, 15:43