Toine Maes met echtgenote Verolique Jacobse en burgemeester Bezuijen.
Toine Maes met echtgenote Verolique Jacobse en burgemeester Bezuijen.

Koninklijke onderscheiding voor Toine Maes

Actueel 552 keer gelezen

Zoetermeer – Burgemeester Michel Bezuijen reikte donderdag 9 september een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Maes. De heer Maes werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn betekenisvolle inzet voor het onderwijs via Stichting Kennisnet en zijn onbezoldigde inzet voor de culturele sector.


De heer Maes is ruim 20 jaar directeur geweest van Stichting Kennisnet. Onder zijn leiding is Kennisnet uitgegroeid tot een landelijke organisatie die een belangrijke bijdrage levert aan de digitalisering in het primair- en voorgezet onderwijs én het middelbaar onderwijs. Ook de culturele sector mocht op de inzet van de heer Maes rekenen. Zo was hij als toezichthouder en bestuurder onbezoldigd betrokken bij het Nationaal Onderwijsmuseum en het Theater Koningshof in Maassluis. Ook voor het Stadstheater in onze stad Zoetermeer was de heer Maes actief als bestuurslid van 2007 tot 2015. Beide theaters verkeerden destijds in zwaar weer door de financiële crisis en de heer Maes zette zich, met succes, in voor het voorbestaan van de theaters.

Officier in de Orde van Oranje-Nassau
Zijne Majesteit de Koning besloot de heer Maes, voor zijn langdurige en betekenisvolle inzet voor Stichting Kennisnet, het onderwijs en de culturele sector te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Michel Bezuijen reikte de Koninklijke onderscheiding aan de heer Maes uit tijdens een afscheidsbijeenkomst, ter gelegenheid van het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, van Stichting Kennisnet.


Bijzonder
Burgemeester Michel Bezuijen: “Een uitreiking van een Koninklijke onderscheiding is altijd bijzonder. Maar deze onderscheiding als Officier in de Orde van Oranje-Nassau is dat zeker omdat dit niet zo vaak voor komt.” Officier in de Orde van Oranje-Nassau is de vierde graad in de orde. Personen die benoemd worden tot Officier hebben met hun bijzondere verdiensten vaak een landelijke of zelfs internationale uitstraling of betekenis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 18 apr, 10:07