Sean Webster is een van de artiesten op het evenement Foto: N. Loedeman
Sean Webster is een van de artiesten op het evenement Foto: N. Loedeman N. Loedeman

JJ’s MusicHouse brengt Nederlandse blues weer ‘back to live’

Actueel 528 keer gelezen

Zoetermeer - Eindelijk kunnen muziekliefhebbers weer genieten van echte livemuziek. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 september organiseert JJ Music House het evenement ‘JJ’s Dutch Blues – Bringing the blues back to live! op het terrein aan de Van der Hagenstraat 34a in Zoetermeer. Twee dagen lang genieten van onvervalste blues van eigen bodem. Daar ging echter heel wat aan vooraf.

Door Robbert Roos

Aad van Jole en zijn team weten als geen ander hoeveel werk er komt kijken bij het organiseren van een evenement festival. Toch was dat, door de maatregelen rondom corona, dit jaar nog complexer dan normaal. “We wilden heel erg graag weer een leuk muziekevenement neerzetten. De vraag was alleen hoe we dat binnen de geldende maatregelen konden doen,” vertelt Van Jole openhartig die samen met zijn zoon Barry initiatiefnemer is van het gezellige muziekcentrum met allerlei mogelijkheden voor de muzikanten en muziekliefhebbers. 

Vergunning bleef uit
“Er waren veel zaken onduidelijk”, legt hij uit. “We wisten niet of buitenlandse bands wilden en konden komen. Daarom hebben we ons gericht op de Nederlandse bluesbands die het net als vele anderen zwaar voor de kiezen gekregen hebben.” Er werd een plan opgesteld, het evenemententerrein werd ingetekend volgens de geldende regels en via de gemeente werden de plannen voorgelegd aan de veiligheidsregio Haaglanden. Toch bleef de vergunning lange tijd uit.

Geweldige line-up
Inmiddels heeft Van Jole een positieve toezegging ontvangen vanuit de gemeente waardoor het evenement toch door kan gaan. “Het publiek kan genieten van een geweldige line-up”, vertelt Van Jole enthousiast. “Ook deze artiesten hebben een jaar zonder optredens achter de rug. JJ Music House steekt hun graag een hart onder de riem door het organiseren van een veilig én exclusief event met één doel Bringing the (Dutch) Blues back to live! Op vrijdag de 17e starten we om 18.00 uur met Mainline 55, gevolgd door Reemers & De Greef, Chicago Four en afsluiter Sean Webster die overigens ook in Nederland woont.” Zaterdag begint het festival al om 17.00 uur met optredens van Richville, Reunion Tour Twelve Bar Blues Band 2021, Blind B’@ The Visionairs en The Strikes. “Een mooie line-up voor iedereen die de blues een warm hart toedraagt”, aldus Van Jole.

Promotie kwam laat op gang
Omdat een vergunning lange tijd uitbleef kon er ook niet gestart worden met de promotie van het evenement. “In eerste instantie waren de line-up, het logo en de tijden al gepland. Normaal gesproken laten we dan flyers en posters drukken die in de regio verspreid worden”, legt Van Jole uit. “Dat kon dit keer niet door de onduidelijkheid.” Nu die eindelijk is weggenomen doen Van Jole en zijn team er dan ook alles aan om het festival onder de aandacht te brengen. “Je merkt dat mensen na een lange tijd zonder livemuziek uitkijken naar een gezellig muzikaal evenement”.

Team enthousiast
Van Jole en zijn team zijn in elk geval blij en enthousiast dat het toch gelukt is een van de eerste evenementen in de regio te organiseren. “Eerlijk is eerlijk; we hebben elkaar af en toe echt wel even moed in moeten spreken als het tegenzat of de vergunning uitbleef. Maar gelukkig is dat steeds gelukt. We zijn erg blij met de line-up van Nederlandse kwaliteitsblues en kijken er nu al naar uit om de muziekliefhebbers te mogen begroeten op ons evenement.

Informatie en kaarten
Meer informatie over de artiesten en de verkoop van (combi)kaarten is te vinden op de speciale pagina van JJ’s Dutch Blues op de website: jjmusichouse.nl/jjs-dutch-blues. Mochten de landelijke regels rondom corona aangepast worden dan wordt dat hier aangegeven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 21 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 21 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 21 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 22 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24