Angelique Velthuijsen (productieleider), regisseurs Johannes Eichwald en Marit Nikerk (rechts) bereiden zich voor op Midzomernachtsdroom.
Angelique Velthuijsen (productieleider), regisseurs Johannes Eichwald en Marit Nikerk (rechts) bereiden zich voor op Midzomernachtsdroom.

Spelers gezocht voor Midzomernachtsdroom

Actueel 548 keer gelezen

Zoetermeer Scylla Theaterproducties zoekt spelers voor Een Midzomernachtsdroom van William Shakespeare. Het verhaal van een bruiloft, van liefde en ruzie, van list en bedrog, verzoening en tovenarij komt naar Zoetermeer! Wil je ook meedoen aan deze mooie voorstelling, kom dan auditie doen op 3 oktober.

Een Midzomernachtsdroom brengt ons naar een groot feest. Theseus, de hertog van Athene, en de amazonekoningin Hippolyta gaan trouwen. Voor de bruiloft studeert een groepje werklieden een dramatisch toneelstuk in. Terwijl de spelers druk bezig zijn met de voorbereidingen vluchten vier jonge Atheense mensen het bos in, op zoek naar liefde. Echter wordt dit ze moeilijk gemaakt wanneer ze belanden in een echtelijke ruzie tussen de Elfenkoning Oberon en zijn koningin Titania. Bovendien bemoeit Oberons dienaar, de kobold Puck, zich met iedereen en zorgt met zijn toverkunsten voor extra verwarring bij geliefden en lieden. Wie vindt uiteindelijk zijn liefde, en wie komt er bedrogen uit aan het einde van deze midzomernachtsdroom? 

“Wij kijken er enorm naar uit om weer te mogen beginnen,” vertelt regisseuse Marit Nikerk. “Een Midzomernachtsdroom is een heerlijk verhaal vol intriges en drama, maar ook met humor. Dat maakt Shakespeares werk zo leuk.” Co-regisseur Johannes Eichwald vult aan: “We hebben een prachtige vertaling. De tekst heeft zoveel lagen en dubbelzinnigheden in zich. En er zitten fantastische rollen in die elkaar mooi tegenkleuren. Dus hou je van een uitdaging en ben je niet bang om poëtische teksten te leren, kom dan vooral auditie doen!” 

Productie
Een Midzomernachtsdroom wordt opgevoerd op 7 en 8 mei in het CKC Zoetermeer. De repetities zullen plaatsvinden op maandagavond van 20.00 tot 22.30 uur (vanaf 4 oktober). Daarnaast zijn er twee repetitiezondagen op 12 maart en 10 april en een generale repetitie op 6 mei. Van de spelers wordt vanzelfsprekend verwacht dat ze beschikbaar zijn. Scylla Theaterproducties is een enthousiaste amateurstichting. Daarom is voor deze productie is een spelersbijdrage van €50,- verplicht.

Audities
Voor Een Midzomernachtsdroom zoekt Scylla acteurs van diverse leeftijden. Op de auditiepagina op http://www.scyllaproducties.nl/Audities/ vind je alle rolbeschrijvingen.

De audities vinden plaats op zondag 3 oktober in Zoetermeer. Je kunt je opgeven voor de audities door een mail te sturen naar midzomernachtsdroom@scyllaproducties.nl . Voeg daarbij je CV met relevante theaterervaring, contactgegevens en een actuele foto van jezelf. Na je aanmelding ontvang je een mail met alle benodigde informatie en auditiemateriaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22