Wethouder Iedema. Foto: Fotoflex
Wethouder Iedema. Foto: Fotoflex FOTOFLEX Nederland - FOTOFLEX.NL

Maar twee klassen thuis vanwege corona

Actueel 505 keer gelezen

Zoetermeer - In Zoetermeer hebben de scholen minder last van corona dan elders in de regio. Waar in Nederland op sommige plekken veel klassen naar huis moeten worden gestuurd vanwege coronabesmettingen op school, is Zoetermeer een positieve uitzondering.

“In het primair onderwijs zijn twee klassen in quarantaine”, zegt wethouder Jan Iedema (onderwijs). “Op het Alfrink College moesten in een klas 15 van de 22 leerlingen naar huis. Op het Erasmus College gaat het om enkele leerlingen en ook in de kinderopvang geldt dat voor een aantal leerlingen. “  Iedema is blij dat het landelijke probleem in Zoetermeer dus minder speelt. Het Alfrink College heeft volgens de wethouder wel preventief maatregelen genomen en geeft in een aantal klassen hybride les.

Een ander probleem is de ventilatie op scholen. Hierover hebben Zó! Zoetermeer en de VVD al vragen gesteld. “De ventilatie op scholen is al langer een issue”, zegt Iedema. “Samen met de scholen zijn we nu bezig om een inventarisatie te maken. Ik hoop dat hier snel uitsluitsel over is.” Pas dan kan de gemeente met de scholen een actieplan opstellen om de ventilatie te verbeteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 22 uur geleden 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 23 uur geleden 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt gisteren
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24
Straatartiesten in het Stadshart tijdens Koningsdag.
Vier Koningsnacht én Koningsdag in Stadshart Zoetermeer 16 apr, 11:00
Het team van Da Graca
Succesvolle 'The Day of the Youth and the Beginners' 16 apr, 10:31
Een klein deel van de meer dan honderdvijftig salamanders uit de vijver in de woonwijk Buytenwegh. Ze zijn op een aantal plaatsen waar al salamanders leven weer losgelaten. Foto: Arno van Berge Henegouwen
Natuur onder de loep 13 apr, 11:44 8
Afbeelding
Onafhankelijk vergelijken, overstappen en besparen: Internetvergelijk.nl en Verzekeringvergelijk.nl 12 apr, 09:34