Staatssecretaris Blokhuis bij FC Zoetermeer
Staatssecretaris Blokhuis bij FC Zoetermeer

Staatsecretaris Blokhuis trapt NIX18 af

Actueel 397 keer gelezen

Zoetermeer - Enige tijd geleden berichtten wij al dat FC Zoetermeer voor even als filmset fungeerde voor de opnames van het campagne-filmpje voor de landelijke campagne ‘ NIX 18, Wel zo Sportief’. Maar het bleef niet bij alleen een filmpje opnemen. Deze week werd een vervolg aan het geheel gegeven. Gisteren werd de campagne officieel afgetrapt door staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Een goedgehumeurde staatssecretaris maakte FC Zoetermeer gelijk een compliment hoe strak de velden erbij lagen en wat een goed opgeruimde indruk het terrein gaf. In de kantine wachtten voorzitter Jacob de Boer, secretaris Edwin van Vliet, Peter Lieffering en een viertal spelers uit de JO15-1 die de hoofdrol hadden vervuld in het eerder opgenomen campagne-filmpje.

Zo waren de voorzitter van NOC*NSF Anneke van Zanen-Nieberg, Directeur amateurvoetbal KNVB Guus Posthumus, Directeur korfbalverbond (KNKV) Kees Rodenburg, Manager Ledenservice en projecten tennisbond (KNLTB) Matthea Kwint, Medewerker verenigingsdienstverlener (strategisch beleid) hockeybond (KNHB) Eline van Zinnicq Bergmann en Jogg Teamfit Coach KNVB Tamar van Dijk aanwezig. Tevens maakte wethouder Ingeborg ter Laak haar opwachting en lag de presentatie deze middag in handen van sportverslaggever Milan van Dongen.

Geen alcohol
Nadat alle gasten aan elkaar waren voorgesteld werd er een gesprek gevoerd over het belang van geen alcohol in sportkantines. Het was een open dialoog waarbij alle genodigden aan het woord kwamen.

De staatssecretaris, de voorzitter NOC*NSF en de andere genodigden van de verschillende sportbonden ondertekenden gezamenlijk de pledge. Voorzitter Jacob de Boer zette de laatste handtekening waarmee de campagne ‘NIX 18, Wel zo Sportief ‘ officieel werd gelanceerd.
Na dit moment keken de genodigden naar het eerder opgenomen campagne-filmpje waarin de 15-1 spelers schitterden.
De middag werd afgesloten met een hapje en drankje.
Het was een zeer geslaagde middag bij de club uit Rokkeveen. FC Zoetermeer is heel trots dat juist bij hen de aftrap is verricht. Binnenkort wordt het campagne-filmpje landelijk gelanceerd en kan iedereen het bekijken. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje gisteren
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi gisteren
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam gisteren
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 18 apr, 10:07
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 18 apr, 10:06
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 18 apr, 09:05