Richard, Maurice, Ruben en Marit gaan jonge bands begeleiden bij Popfactory. Foto: Robbert Roos
Richard, Maurice, Ruben en Marit gaan jonge bands begeleiden bij Popfactory. Foto: Robbert Roos Robbert Roos

Coach voor bands bij The Popfactory

Actueel 605 keer gelezen

Zoetermeer - Lid zijn van een band, samen nummers uitzoeken en spelen tijdens een heus optreden; wie droomt er niet van? Gelukkig hoeft het niet bij dromen te blijven. CKC & partners, Muziekstudio Ligthart, Muziekschool De Brug en Muziekschool Zoetermeer bundelen hun krachten met The POPfactory; een kortstondige, flitsende, muzikale bandbegeleiding waar je gelijkgestemden ontmoet en samen popmuziek maakt. Je kunt je nu inschrijven.

Door Robbert Roos

Joep Annegarn (CKC), Richard Suri (Muziekschool Zoetermeer) Marit van der Burg (Muziekschool de Brug), Maurice Lighthart (Muziekstudio Lighthart) en Ruben Welbedacht (CKC) zijn erg enthousiast over het project. “Niet eerder werkten we op deze manier samen”, vertelt Joep enthousiast. CKC & partners maakt gebruik van ledenpannels. “Uit het jongerenpanel kwam de vraag om een leuke, kortstondige bandcursus. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Om te kunnen putten uit zoveel mogelijk muzikanten zijn we de samenwerking aangegaan met andere muziekaanbieders in de stad.”

Aanmelden
Hoe gaat het in zijn werk? “Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de site; www.thepopfactory.nl”, vertelt Ruben. “De bandcoaches stellen aan de hand van de leeftijd, het niveau, het instrument en de favoriete muziekstijl een band samen met wie ze zes weken achter elkaar aan de slag gaan en een aantal nummers instuderen. Ook is er een sessie in het Digital Art Lab om bijv. een eigen bandlogo te printen én een sessie geluidstechniek voorafgaand aan het optreden. Na de zes weken wordt namelijk afgesloten met een heus liveoptreden op een toffe, bekende locatie in Zoetermeer voor familie, vrienden en belangstellenden.” Voorafgaand aan de lessen is er al contact via whattsapp zodat er constructief gestart kan worden.

Deelname kost slechts € 49,50 per persoon per cursus. Het is mogelijk om meerdere cursussen te volgen. Je kunt je inschrijven als individu of groepje. De cursus richt zich op jeugd en jongeren maar is geschikt voor elke leeftijd. Iedereen deel kan nemen.

 ”We hopen op deze manier de Zoetermeerse popmuziekscene een flinke impuls te geven”, vertelt Maurice. “Bovendien is het mooi om te zien hoe jongeren op deze manier tot dingen komen die ze anders niet zou lukken. Omdat we geloven in de potentie zijn er drie instapmomenten. De eerste is in september met een afsluitend optreden op 13 november bij JJ MusicHouse. De daarop volgende groepen sluiten af bij Cultuurpodium Boerderij en in de theaterzaal van CKC & partners.
De popfactory zit ook op Instagram: @thepopfactory079

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1