Caroline Winter en Jeffrey de Bake klaar voor de Adventurerun. Foto: Gerard van Warmerdam
Caroline Winter en Jeffrey de Bake klaar voor de Adventurerun. Foto: Gerard van Warmerdam Gerard van Warmerdam

Eerste Adventurerun in teken van de Superhelden

Actueel 490 keer gelezen

Zoetermeer - Speciaal voor de Streekblad-fotograaf hebben Caroline Winter en Jeffrey de Bake hun superman-t-shirt aangetrokken. Dat is niet voor niks. De medewerkers van Netwerk Zoetermeer vertellen graag over de Adventurerun, het jongste evenement van het Netwerk dat op zondag 19 september het levenslicht ziet.

Door Hélène Ouwerkerk

“Vanuit de gemeente was de wens dat er een extra sportief evenement in Zoetermeer bij zou komen”, vertelt Caroline Winter. “Uit die wens is de Adventurerun Superhelden ontstaan. Sportief en past goed bij Zoetermeer.”
De Adventurerun die het thema Superhelden heeft gekregen is een route door het Buytenpark, Westerpark en een stukje Nieuwe Driemanspolder. Onderweg komen de deelnemers allerlei sportieve activiteiten tegen zoals een hindernisbaan of een beachvolleybalactiviteit. Maar zelfs een heuse lasergame is aan het parcours toegevoegd. Er kunnen twee routes worden gedaan. Eentje van 5 en eentje van 10 kilometer.
“Wie denkt dat de Adventurerun alleen voor de die hard sportievelingen is weggelegd, heeft het mis. “Er zit geen tijdsregistratie aan vast. Natuurlijk mogen mensen het parcours zo snel mogelijk afleggen maar dat hoeft niet”, vertelt Jeffrey de Bake. “Je kan de route rennen maar ook wandelend afleggen. De Adventurerun is daarom ook heel geschikt voor gezinnen met kinderen want iedereen kan het op zijn of haar eigen tempo doen.”
Partners
Voor de Adventurerun werkt Netwerk Zoetermeer met flink wat Zoetermeerse partners samen. “De start is bij Gymworld waar bovenin het gebouw een parcours kan worden afgelegd”, vertelt De Bake. “We vonden het wel erg leuk om de start bij Gymworld te doen. Mensen zien dat gebouw langs de Amerikaweg maar als je er niets te zoeken hebt dan kom je er niet. Dus is het leuk dat mensen door de Adventurerun toch kennismaken met dit pand.”
De diverse partners stonden volgens de organisatoren te springen om mee te doen. “Na corona zit iedereen te wachten om weer wat te gaan doen. Alles heeft per slot van rekening zo lang stilgelegen”, vertelt Caroline Winter. “Er is onder andere een hindernisbaan bij Ayers Rock, beachvolleybal, een lasergame van 8 minuten en golf. Bij Hoeve Kromwijk kan men terecht voor een hapje en een drankje en is op het parkeerterrein een activiteit van basketbalvereniging Zoebas en bij DWO kan men op de joker schieten. Maar je kan ook lachen om dingen die je onderweg tegenkomt. Er is muziek, entertainment. Het thema is superhelden en dat ga je uiteraard merken. Kortom er is veel te doen en er is veel gezelligheid.”
Een sportieve activiteit die zoveel partners bijeenbrengt was voor de gemeente tevens een reden om de Nationale Sportweek te openen met de Adventurerun. “Dat is natuurlijk helemaal leuk”, vinden Winter en De Bake. “Daarmee krijgt ons nieuwe evenement toch net wat extra’s.”
Laagdrempelig
Meedoen aan de Adventurerun kost 2,50 euro en is gratis voor Zoetermeerpashouders. “We willen de drempel zo laag mogelijk houden en hopen dat geld hierdoor geen belemmering is”, vertelt Caroline Winter. “Maar vanwege corona moeten we wel enkele maatregelen nemen. Dus moeten mensen zich van te voren aanmelden via de website, is de coronacheck (via de QR code) nodig en vertrekken de deelnemers in tijdsblokken. Op deze manier proberen we drukte te voorkomen op de verschillende locaties.” Opgeven voor de Adventurerun kan via de website www.adventurerun079.nl.
“We hopen dat veel mensen de uitdaging aangaan en meedoen. Dan gaat de Adventurerun zeker een terugkerend evenement worden”, zeggen de twee organisatoren die er al helemaal klaar voor zijn. “De sportieve battle kan wat ons betreft beginnen”, zeggen Caroline en Jeffrey enthousiast.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10