Amin, Jayden, Tristan, Amar en Bram
Amin, Jayden, Tristan, Amar en Bram

FC Zoetermeer in campagne over NIX18

Actueel 456 keer gelezen

Zoetermeer - Zaterdag 7 augustus leek het op en rond sportpark FC Zoetermeer even meer op Hollywood dan op een voetbalvereniging. Meters dikke kabels, camera’s, spotlights en een sterrencast.

Om stipt 6.30 uur stapte een volledige filmcrew de kantine binnen. Producers, setdressers, kabeldragers, lichtmannen, visagie, catering, een coronamanager, het was een drukte van jewelste. Binnen een mum van tijd was onze kantine omgebouwd tot een heuse filmset.
FC Zoetermeer fungeerde namelijk als locatie voor de opnames van de nieuwe landelijke campagne NIX18. Al maanden geleden was FC Zoetermeer, als FC VERS-vereniging van de KNVB, benaderd door een Amsterdams productiebedrijf in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor het draaien van de nieuwe reclamecampagne NIX18.
Debuut
Niet het minste debuut voor de eigen FC Zoetermeer sterrencast zou je zeggen. Amin, Jayden, Tristan, Amar en Bram van de nieuwe JO15-1 hadden geen spatje plankenkoorts en speelden de sterren van het doek.
Nadat de jongens in de visagie waren geweest startte de opnames van de eerste scènes. Als volleerd acteurs volgden zij de aanwijzingen van de regisseur en volgens een strak draaiboek werden één voor één alles scènes gedraaid met daarin de FCZ-spelers in de hoofdrol, geflatteerd door een aantal figuranten van een castingbureau.
Het was een belevenis voor iedereen. Met wachten, tussendoor een beetje voetballen, Olympische Spelen kijken in de bestuurskamer, dan weer volledige concentratie op de set, take one, two, three, en tussen de middag een fantastische lunch verzorgt door een cateringbedrijf.
Na een lange, intensieve dag vol indrukken -terwijl de crew de kabels, lampen, camera’s, en rekwisieten opruimden- kregen de jonge acteurs als dank namens FC Zoetermeer en het productieteam een tas vol mooie cadeaus, waaronder o.a. een Puma bal en een Bol.com cadeaubon. Uiteindelijk was om 19.45 uur iedereen weg en was het sportpark weer gewoon een voetbalvereniging.
Campagne
Het is nog even wachten totdat de campagne wordt gelanceerd. Dat zal naar schatting nog deze maand zijn. Vanaf dan is de campagne te zien op landelijke tv en zal hij worden gedeeld binnen alle sportverenigingen in Nederland.
FC Zoetermeer is trots en kijkt uit naar het eindresultaat. En wie weet zien we de jonge spelers wel terug bij de jaarlijkse Oscaruitreikingen ;)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09