Afbeelding

Vriendschap is het thema van de Bijbelclub

Actueel 227 keer gelezen

Zoetermeer - Jacqueline zit gemoedelijk op een bankje bij de Koningin Wilhelminaschool in de wijk Driemanspolder te wachten voor onze ontmoeting. Ze heeft een jeugdige uitstraling en als ze begint te vertellen over het initiatief van de Vredekerk beginnen haar ogen te glinsteren. 

Door Marcel Daniëls

“Vanuit ons geloof willen we er graag zijn voor onze naasten. Tegelijk willen onze jonge vrouwelijke vrijwilligers het geloof op een laagdrempelige manier bekender maken bij kinderen in de wijk. Daarom willen we vanaf september twee zaterdagen per maand starten met de bijbelclub in de Koningin Wilhelminaschool. En om de kinderen daar alvast warm voor te krijgen willen we dus een vakantie bijbelclub gaan organiseren op dezelfde locatie van 24 t/m 26 augustus. Drie dagen lang van 10.00 – 12.00 uur”. Ze legt enthousiast uit wat een vakantie bijbelclub inhoudt. “Het wordt ontzettend leuk. We vertellen uit de Bijbel, er wordt gezongen, we gaan natuurlijk creatief aan de slag en gaan allerlei spelletjes doen. De kinderen krijgen een kleurplaat mee en een boekje met de liedjes en op de laatste dag gaan we pannenkoeken eten. We willen laten zien dat het geloof springlevend is. Én we willen met ons thema ‘Vrienden van het Leven’ aansluiten bij wat de jeugd bezig houdt. Het gaat over vriendschap en het spelen met anderen. Maar ook dat vriendschap meer is dan alleen maar spelen. Het is ook naar elkaar luisteren en vertrouwen, zoals Jezus dat deed bij zijn vrienden”.
Met de school hebben de vrijwilligsters van de Vredekerk een mooie centrale plek uitgekozen voor hun vakantieclub. Er wonen een hoop jonge gezinnen en er staan veel flats. Overal zijn kinderen aan het spelen die ongetwijfeld het spandoek die aan het hek van de school hangt hebben gezien. “Op het spandoek staat dezelfde tekst als in de flyers die we gemaakt hebben” legt Jacqueline uit. “En die flyers gaan in week 33 allemaal nog hun weg richting de brievenbus vinden. Dus omwoners, hou uw post dan goed in de gaten!” En voor de huishoudens die geen flyer krijgen en zich toch willen opgeven, die kunnen zich aanmelden via de mail : kinderbijbelclub@ggzoetermeer.nl of telefonisch 06-12637713. Graag wel vóór 23 augustus.
“We hopen op 20 tot 25 kinderen” zegt Jacqueline. “Dat is prima te doen. Van de acht vrijwilligsters die zich al een paar maanden met dit initiatief bezighouden hebben er al zes gezegd alle ochtenden aanwezig te zullen zijn. Dus we hebben er allemaal ontzettend veel zin in. Dat moet haast wel een groot succes worden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38