Dylan de Haan wil graag in de spits. (Foto: Nico Mos)
Dylan de Haan wil graag in de spits. (Foto: Nico Mos)

“Ik zie mijzelf meer als spits”

Actueel 124 keer gelezen

Alleen SV Oosterheem ontbreekt nog op het lijstje Zoetermeerse voetbalclubs van Dylan de Haan (19). Groot geworden bij DWO via een tussenstop bij FC Zoetermeer gaat Dylan de Haan nu voor zijn kansen bij DSO. Een kennismaking.

Zoetermeer - ,,De omslag is eigenlijk wel 180 graden als je de jeugd vergelijkt met het seniorenselectievoetbal. Dat is inderdaad in het begin wennen, maar intussen heb ik wel al minuten in DSO 1 mogen maken.” Aan het woord is Dylan de Haan. Dylan is dit seizoen overgekomen van DSO o/19. Hij werkt in het dagelijkse leven full time bij een fabriek voor metaal – techniek. ,,Dat is vrij gespecialiseerd werk waarin het uitstekend naar mij zin heb.” In zijn vrije tijd is het voetbal wat de klok slaat. “Vanaf de voorbereiding draai ik al mee met de selectie. Dat houdt in dat ik zowel in het 2e als het 1e team wedstrijden speel. Ik ben er blij mee”.

,,Ik ben nu aan mijn vijfde jaar bezig bij DSO, maar begon met het voetballen bij DWO. Daar heb ik negen jaar gespeeld”, gaat Dylan verder. ,, In de C junioren speelde ik één seizoen bij FC Zoetermeer om daarna naar DSO te verkassen. Na weer één seizoen ging ik naar ADO Den Haag B2 (bij Sparta had Dylan ook stage gelopen, maar hij koos voor ADO, red.). Omdat mijn concurrent Dennis v.d. Heijden was, zag ADO het somber voor mij in, al kon ik wel blijven. Ik stelde die eerlijkheid op prijs en ben ik na één seizoen teruggekeerd bij DSO. Wel is het jammer dat ik niet met een kampioenschap, of promotie afscheid van de A 1 junioren kon nemen. Op de laatste speeldag verpatstten we die hoofdprijs en in de nacompetitie was FC ‘s-Gravenzande te sterk.’Wat heb je als doel gesteld dit seizoen? ,,Bij mij kan plezier zeker samengaan met presteren. Ik zie mijzelf, in tegenstelling tot de trainer, meer als spits. Ik wil belangrijk zijn”, aldus Dylan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 20 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 23 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16