Afbeelding

Aquariumhouden door de jaren heen

Actueel 97 keer gelezen

Dinsdag 13 december 2106: “Aquariumhouden door de jaren heen” door Rob Puijenbroek bij Aquariumvereniging PaluZee.Deze avond wordt 13 december om 19.45 uur gehouden in het Verzorgingshuis aan de Bergmanstrook.

PaluZee speelt in op de wensen van haar leden. Dat betekent dat zij voor de verenigingsavonden graag sprekers uitnodigt die vanuit de praktijk iets te brengen hebben. Veel liefhebbers zijn ooit met een klein bakje begonnen en zijn inmiddels met een totaal ander aquarium bezig. Anderen hebben nog steeds dat kleine bakje en zijn daar tevreden mee. Maximaal plezier uit de hobby halen is het doel waarnaar wij streven. Daarbij verliezen wij echter het belang van de dieren en planten niet uit het oog.

Rob Puijenbroek is een ervaren liefhebber die zijn kennis graag wil delen. Vijftig jaar geleden kreeg hij van zijn oom Ton een plastic bakje van 25x15x15cm. Dit bakje werd toen bewoond door een aantal Chinese Danio’s. Het was onverwarmd en het had ook geen verlichting.
Vorig jaar oktober nam hij zijn nieuwe aquarium van 210x80x80 in gebruik. De hoofdbewoners zijn nu veertig Congozalmen met daarnaast pantsermeervallen, gemarmerde bijlzalmen en zwarte fantoomzalmen. Het water wordt op temperatuur gehouden door bodemverwarming en een externe verwarming. Verlichting gebeurt met 8 ledbalken van elk een meter. Alles wordt aangestuurd door een ghl profilux computer.

Na de pauze bespreekt Rob de techniek waarbij hij de mogelijkheden van ghl en in het bijzonder de led-verlichting laat zien. Wellicht krijgen wij beelden te zien van onweer in zijn bak, overdrijvende wolken en andere weersomstandigheden.
Uiteraard heeft hij tussen de beide bakken door nog een aantal andere aquaria gehad, daar krijgen we ook het een en ander van te zien.
In zijn presentatie staan aanschaf, inrichting en onderhoud van zijn huidige aquarium centraal.

Wie interesse heeft in het aquarium en alles wat daarbij komt kijken, is van harte welkom om deze presentatie zonder kosten bij te wonen. Maak van deze gelegenheid gebruik om de leden van PaluZee te leren kennen en vragen te kunnen stellen over de liefhebberij. Misschien worden problemen waar u al tijdenlang mee tobt deze avond opgelost.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 17 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 20 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16