Afbeelding

Meisjes FC Zoetermeer plaatsen zich voor NK Voetbal Talenten Toernooi

Actueel 82 keer gelezen

 Terwijl er zondag 20 november een herfststorm over het land raasde, speelden de meiden van FC Zoetermeer JO13-6M bij vv BGC Floreant in Boskoop het VTT District Kampioenschap West II in de categorie MO13.

Het NK Jeugdvoetbal (Voetbal Talenten Toernooi) is het officiële, open Nederlandse Kampioenschap van heel Nederland voor pupillen en junioren. Het is één van de belangrijkste hoofdprijzen in het jeugdvoetbalseizoen, richt zich zowel op de brede als top amateur jeugd en implementeert de belangrijke kernwaarden Gezonde Voeding, Sportiviteit en Teamgeest in het Nederlandse Jeugdvoetbal.

Dat de meiden van JO13-6M dit seizoen in een jongens competitie uitkomen, was goed te merken. Ze waren vaak net wat sneller en feller dan de andere meiden.
’s-Ochtends werden in de poulefase VOC uit Rotterdam en SJC uit Noordwijk met resp. 4-0 en 2-1 vrij eenvoudig verslagen, terwijl Graaf Willem II Vac helaas niet kwam opdagen.
’s-Middags werd de halve finale tegen FC Oudewater gespeeld. FC Zoetermeer startte furieus. Ballen gingen voorlangs, op de paal, net over of werden miraculeus gered. Het leek slechts een kwestie van tijd totdat de bal erin zou gaan. Maar die tijd ontbrak in de wedstrijden van 2 x 11 munten. En ondanks het enorme veldoverwicht kwamen ze dus niet tot scoren. Na het eindsignaal moesten er penalty’s worden genomen. En dat deden we helaas niet goed genoeg. Met 2-1 ging FC Oudewater door naar de finale en moesten wij naar de troostfinale voor de derde en vierde plaats. Wat een teleurstelling …
Nog één keer pepten de meiden van FC Zoetermeer zichzelf op en wonnen ze de laatste wedstrijd met 1-0.
De derde plaats leverde de meiden een mooie schaal, medailles én toch ook een plek voor het Nederlands Kampioenschap, in juni 2017, op.
Jammer was het nog wel dat de Sportiviteitsprijs aan de neus voorbij ging. Met slechts 0,33 punt meer ging de eer naar vv Bergeijk.
Al met al, ondanks de herfststorm, was het een geslaagde dag voor de meiden van FC Zoetermeer JO13-6M. Succes op het NK, juni volgend jaar!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38