De vechtpartij begon aan het Zanzibarplein. (Foto: Marit Nikerk)
De vechtpartij begon aan het Zanzibarplein. (Foto: Marit Nikerk)

Getroffen bewoner: “Iemand slaan is niet de oplossing”

Actueel 83 keer gelezen

Op 28 oktober blokkeerde een groep jongens een fietspad bij het Zanzibarplein in Oosterheem. Toen een man hierlangs wilde, liep dat uit op een conflict. Na een achtervolging werden de man en buurtbewoners die hem te hulp schoten, mishandeld. Nog steeds heeft dat impact op de getroffen buurtbewoners.

Zoetermeer - Een van de bewoners merkte de man op, die zich verschool tussen de huizen. Toen werden beiden ingesloten door de groep jongens, waarbij het direct uitliep op een vechtpartij. “Ik lag op de grond en werd overal geschopt,” vertelt de bewoner, die liever zijn verhaal anoniem doet. “Ik greep naar een paar benen en sloeg terug om mij te verweren.” Ook zijn vrouw en zestienjarige dochter werden aangevallen. “Mijn vrouw had foto’s gemaakt en kreeg klappen. Ze hebben mijn dochter hard geslagen.” In haar oogkas is een stuk verbrijzeld, waarbij een gat is geslagen van 2 bij 2 cm. Met een operatie is daar een stuk in gezet om te voorkomen dat het oog verzakt en ze blind wordt.

Impact

Het is een heftige gebeurtenis, die nog steeds grote impact heeft op het gezin. “Wij hebben het trauma nog amper kunnen verwerken,” vertelt de bewoner. “Je wordt geleefd door de bezoeken naar het ziekenhuis, de politie en hulpverlenende instanties. Je voelt je bedreigd, je hebt slapeloze nachten en je bent constant alert. Je kijkt om je heen en vraagt je af of dat één van de jongens is. Je denkt telkens terug aan het gebeuren, vooral als je de daders op straat steeds tegenkomt.” Hij ondervindt dat getuigen bang zijn om aangifte te doen.

Ondanks de impact op het gezin merkt hij op: “Ik vind het jammer dat jeugdigen kiezen voor geweld. Slaan lost niets op. Ik vraag de daders te beseffen wat ze door dit geweld hun slachtoffers, zichzelf en ook hun eigen familieleden aandoen.”

Een woordvoerder van de politie laat weten dat na het voorval die avond acht minderjarige verdachten zijn aangehouden en verhoord. “In de loop van het weekend zijn deze in vrijheid gesteld. Er zijn meerdere getuigen gehoord en de zaak is in onderzoek. Tot die tijd blijven de aangehouden personen verdacht.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1