Afbeelding

De uitslag van de verenigingskeuring van aquariumvereniging PaluZee is bekend.

Actueel 69 keer gelezen


PaluZee is de plaatselijke aquariumvereniging van Zoetermeer. Zij is aangesloten bij een overkoepelende bond, de N.B.A.T. Ieder jaar organiseert PaluZee een verenigingskeuring. Veel deelnemers doen hieraan mee om via de tips die ze van de keurmeester krijgen hun aquarium te verbeteren en een aantal doet mee om zo hoog mogelijk te eindigen. De beste vier mogen later meedoen aan de districtskeuring en daarvan de beste uiteindelijk aan de landelijke keuring. De uitslag van de verenigingskeuring wordt bij Paluzee tijdens een jaarlijkse feestelijke avond bekend gemaakt. Tijdens deze uitslagavond worden alle gekeurde aquaria aan de hand van een presentatie door de keurmeester besproken en nog eens van verbeteradviezen voorzien.

Wanneer het om zoetwater aquaria gaat kent de bond op dit moment nog 4 categorieën: zoet water: het gezelschapsaquarium - categorie A1, het speciaalaquarium met dieren en planten - categorie A2, het speciaalaquarium met hoofdzakelijk dieren - categorie A3, speciaalaquarium met kleur- of kweekvormen van dieren - categorie A4. Binnen de vereniging zijn momenteel geen terrarium-, paludarium- of zeewaterhouders, maar die zijn dus wel van harte welkom. Daardoor werd er dit jaar enkel in de categorieën A1 en A2 meegedaan.

Afgelopen dinsdagavond, 22 november 2016, was het weer tijd voor de uitslag. De verenigingsavonden van PaluZee worden al sinds jaren gehouden in het verzorgingstehuis “Buytenhaghe”, Bergmanstrook 45, 2726 RR Zoetermeer, en de zaal gaat daar altijd om 19.30u open. De keuring werd dit jaar verricht door N.B.A.T. gecertificeerd bondskeurmeester Jeroen Bastiaans. Aan de hand van een PowerPoint presentatie nam hij alle gekeurde bakken onder de loep en voorzag ze van deskundig opbouwend commentaar. Uiteindelijk werd de uitslag bekend gemaakt en kregen de deelnemers in volgorde van laag naar hoog een cijferlijst en een bondsdiploma. Nummer 7, Susanne Kooloos ontving een bronzen diploma, de nummers 6, 5, 4, 3 en 2 resp. Duncan Helwig, Jacques de Jong, Henk Bretveld, Willem van Wezel en Fred van Wezel, ontvingen een zilveren diploma. De splinternieuwe clubkampioen Bart Laurens kreeg met 393,5 punten, waarvan 63,5 voor het biologisch deel, als enige een gouden bondsdiploma.

Bart Laurens is een ervaren en doorgewinterde vivariumhouder met brede ervaring met koudbloedige dieren. Hij was destijds de initiatiefnemer voor het Reptilion in Zoetermeer. Tegenwoordig ligt zijn focus op het tropisch gezelschapsaquarium en dan enkel nog in de hobbysfeer. Hij heeft op zijn zolder een flink aquarium van 3,10 meter lang, 50 cm. hoog en 65 cm. diep. Zo’n 1.000 liter water dus. Het komende verenigingsjaar mag Bart zeggen dat hij het mooiste aquarium van Zoetermeer in huis heeft staan. Bart heeft een geweldige hobbywebsite: www.bart-laurens.nl waar heel veel over o.a. aquarium- en terrariumhouden te lezen valt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38